محقق: روسیه خواهان امضای قرارداد همکاری با افغانستان است

معاون دوم ریاست اجراییه حکومت افغانستان میگوید خواست سفیر روسیه مبنی بر عملی شدن امضای قرارداد همکاری با این کشور را با شورای وزیران مطرح کرده است.
سفیر روسیه در ملاقات اش با محمد محقق به روز یکشنبه ابراز امیدواری کرده تا طرح پیشنهاد شده کشور اش مبنی بر امضای قرارداد همکاری ها از سوی حکومت افغانستان عملی شود.
محمد محقق معاون دوم ریاست اجراییه حکومت افغانستان روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، کمک های روسیه در عرصه های مختلف با افغانستان می تواند مفید باشد.
وی گفت، روسیه می تواند مانند سایر کشور ها با افغانستان قرارداد همکاری امضا کند:

" آنچنان که با دیگر کشور ها پیمان همکاری داریم روسیه هم می تواند در این خصوص جایگاه داشته باشد بخاطر اینکه امروز افراطیت که وارد چرخه نو در منطقه شده است. اینها همه کشور های همسایه ما را نگران ساخته است و این همکاری های روسیه در بخش های پولیس، مواد مخدر و تمام عرصه ها در افغانستان می تواند مفید باشد."
آقای محقق گفت، افزایش افراطیت و تروریزم در منطقه سبب ایجاد نگرانی در نزد همهء کشور ها شده و مبارزه با آن به همکاری های مشترک نیاز دارد.
پس از فروپاشی اتحاد شوروی، روابط روسیه با افغانستان تغییر قابل توجهی پیدا کرد.
روس ها چندین بار تجاوز شان به افغانستان را اشتباه بزرگ خواندند.
روس ها پس از یازده سپتمبر و سقوط رژیم طالبان، از حضور نیرو های غربی در افغانستان حمایت کردند.
گفته می شود که روسیه در حال حاضر از تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان شدیداً نگران است.
مقامات حکومت افغانستان تاکید می کنند که امضای قرارداد همکاری با روسیه که شامل همکاری در عرصه های مختلف می شود به معنی تغییر در سیاست حکومت افغانستان نیست.
در این حال تحلیلگران مسایل منطقوی امضای قرارداد با روسیه را مهم خوانده و آن را به نفع افغانستان می دانند.
روح الله امین رییس مرکز مطالعات راهبردی امریکا برای افغانستان و آگاه روابط بین المللی در صحبت با رادیو آزادی گفت امضای این گونه قرارداد ها می تواند در درازمدت تفاهم منطقوی را به میان آورد:
" این قرار داد ها بسیار مفید اند نه فقط بخاطر منافع مستقیم که از این قرار داد می تواند به افغانستان برسد بلکه تعهداتی که به طرف های قرار داد به وجود میاورد که امنیت منطقه را تضمین می کند و در ضمن یک نوع تفاهم برفضا برد که همه از آن فیض ببرند."

تحلیلگران افغان می گویند که گذشته شوروی سابق در افغانستان مساله جداگانه است و حضور فعلی روسیه چیزی دیگر است.
به گفته آنان حضور سیاسی و اقتصادی روسیه در حال حاضر در این کشور مفید است و افغانستان نیازمند آن است.
آنان بدین باور اند که نباید در بند اسارات خاطرات از گذشته شوروی سابق فرصت ها و امکانات فعلی روسیه را نادیده گرفت.

سحرلیوال