کمیسیون حقیقت یاب: فرخنده کاملاً بیگناه بوده است

کمیسیون حقیقت یاب و بررسی قضیه قتل فرخنده می گوید، آنان روی چگونگی قتل این دختر جوان از مراجع مختلف تحقیق کرده و مدارک را بدست نیاورده که ثابت سازد وی در سوختاندن قرآن کریم دست داشته باشد.

محی الدین بلوچ رییس این کمیسیون روز پنجشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت، افراد بازداشت شده در ارتباط به قضیه قتل فرخنده اکثراً بیسواد بوده و هیچ یک از عالمان دین و یا روحانیون در این قضیه دست نداشته است:

" ادعای سوختاندن قرآن کریم توسط فرخنده بی اساس بوده مدرک و شواهد برای ادعای مذکور وجود ندارد، انگیزه قتل توام با زجر و شکنجه مرحومه صد درصد معلوم نیست ولی روایت نزدیک به حقیقت این است که موصوفه مراجعین زیارت شاه دوشمشیره را از منکرات از قبیل سجده به زیارت و گرفتن تعویذات منع می کرد. "

این کمیسیون همچنان قضیه فرخنده را که قبلاً از سوی کدام نهاد داخلی و یا خارجی سازمان دهی شده باشد تایید نکرد.

پس از قتل فرخنده در زیارت شاه دوشمشیره به اتهام سوختانده نسخه از قرآن کریم این کمیسیون به اساس فرمان رییس جمهور که متشکل از اعضای شورای علما، وزارت حج اوقاف، جامعه مدنی، شورای ملی انجمن وکلای مدافع و کمیسیون حقوق بشر می باشد برای بررسی این مساله ایجاد گردید.

این کمیسیون با پخش اعلامیه گفتند که آنان در مدت 9 روز از کارشان به استثنای روزهای تعطیل با مراجع مختلف به شمول فامیل فرخنده و شاهدان عینی قضیه صحبت کرده اند.

اعضای این کمیسیون می گویند محرکین اصلی این قضیه هنوزهم فراری می باشند و از ارگان های کشفی و امنیتی و ارگان های عدلی و قضای خواست تا در بازداشت آنان جدی اقدام نموده و عاملین این رویداد را مورد پیگرد قرار بدهند.

این کمیسیون همچنان می گویند که پولیس نیز در این قضیه برخورد دوگانه داشته نخست دست به اقدام شده ولی در اخیر ضعیف عمل کرده و از کشتن و آتش زدن فرخنده جلوگیری نکرده است.

در عین حال نورالحق علومی وزیر داخله افغانستان روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت، آنعده از منسوبین پولیس که در این رویداد غفلت کرده اند بخشیده نخواهند شد:

" آنان که نتوانستند عمق این حادثه را بسنجند هیچگاه این ها قابل بخشش نخواهد بود خاطر شما جمع باشد آنطوریکه قانون بالای آنها قضاوت کرد آنچه که به اصطلاح عدالت خواست که بالای شان جاری شود به همان شکل جاری شده به هر سطحی که اینها در این جا باشند. "

پیش از این وزارت داخله افغانستان گفته است که درپیوند به این قضیه 48 تن را به شمول 19 پولیس بازداشت کرده اند.

دوسیه متهمین قضیه قتل فرخنده هم اکنون در لوی څارنوالی افغانستان بوده و تحقیقات بالای آن جریان دارد.

کمیسیون حقیقت یاب قضیه قتل فرخنده از علمای دینی، مردم، و اقشار مختلف جامعه میخواهد تا دست به دست هم داده و با وحدت میان شان مانع افراد شوند که مردم را تشویق به اختشاش کرده و باعث و قوع چنین حوادث در کشور می شوند.

جاوید حسن زاده