هیئت اداری ولسی جرگه برکناری خانم بارکزی را از ریاست کمیسیون اصلاحات انتخاباتی یک اشتباه و شخصیت کشی از سوی حکومت وحدت ملی می داند.
پس از انتقاد های ریاست اجرائیه بر سر گزینش شکریه بارکزی عضو ولسی جرگه به حیث رئیس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی، سر انجام رئیس جمهور تصمیم بر آن گرفت تا خانم بارکزی را از این سمت برکنار سازد.
حال هیئت اداری ولسی جرگه شکریه بارکزی را به حیث رئیس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی یک گزینه بهتر می داند و تصمیم برکناری خانم بارکزی را یک اشتباه و شخصیت کشی از سوی رهبران حکومت وحدت ملی می داند.
نذیر احمد احمدزی معاون دوم این جرگه در صحبت با رادیو آزادی می گوید که خانم بارکزی می توانست این کمیسیون را بهتر رهبری کند.
آقای احمدزی می گوید که وجود اختلاف ها میان رهبران حکومت بر سر گزینش ها و تصمیم گیری های بدون همآهنگی انتخابات پیش رو را نیز به بحران خواهد کشاند:
"اگر چنین اختلاف نظر ها و بی اتفاقی میان رهبران حکومت وحدت ملی ادامه پیدا کند نه بخیر آنان است و نه به مردم افغانستان.
خانم بارکزی کسی است که دستش به فسادی دخیل نبوده است و از موضوعات قانونی آگاه است.
ما از رئیس جمهور می خواهیم که در آینده چنین اشتباه تکرار نشود این شخصیت کشی است و هرکس از خود حیثیت دارد.
شکریه بارکزی خودش را به این پست نامزد نکرده بود،بل این تصمیم خود رئیس جمهور بود و امیدوار هستیم که در آینده چنین کار تکرار نشود."
در این میان شکریه بارکزی می گوید که او خودش را برای پست ریاست کمیسیون اصلاحات انتخاباتی نامزد نکرده بود و اکنون هم در این باره نظری ندارد.
رئیس جمهور غنی پیش از سفر به امریکا اعضای کمیسیون اصلاحات انتخاباتی را برگزید.
در این گزینش ها شکریه بارکزی سمت ریاست این کمیسیون را عهده دار شد، اما این تصمیم رئیس جمهور با عکس العمل های ریاست اجرائیه رو به رو شد.
با این همه جاوید فیصل معاون سخنگوی رئیس اجرائیه می گوید که تمامی تصامیم در پیوند به مسایل افغانستان باید با در نظر داشت توافق نامۀ سیاسی میان رهبران حکومت وحدت ملی گرفته شود:
"از تمامی مسایل کرده عملی شدن توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی است.
و در این توافقنامه وضاحت داده شده است که رهبران به گونه مشترک و بر سر مسایل ملی تصمیم بگیرند.
در موضوع کمیسیون اصلاحات انتخاباتی یکطرفه تصمیم گرفته شده بود و به همین خاطر بود که این تصمیم با مخالفت ریاست اجرائیه همراه بود.
و اگر در آینده چنین تصمیم گرفته می شود باز هم ما به این نظر هستیم که توافقنامه سیاسی زیرپا شده است."
با تماس های زیاد خواستیم دیدگاه ریاست جمهوری را نیز در این باره داشته باشیم اما، سخنگوی رئیس جمهور از صحبت کردن در این مورد خود داری کرد.
با اینحال شماری از آگاهان و اعضای ولسی جرگه می گویند که اختلاف نظر ها میان رئیس جمهور و رئیس اجرائیه در گزینش و برکناری یک شخص نشان می دهد که در درون حکومت وحدت ملی اختلاف های بیشتر وجود دارد و ممکن این اختلاف نظر ها برای افغانستان بحران آفرین باشد.
نظیفه محبوبی