یک افسر "صدام" در عقب اشغال شمال سوریه توسط داعش قرار داشت

بر اساس اسناد که به دست مجله شپیگل آلمان رسیده است، سمیر عبد محمد خلیفاوی یک افسر اسبق استخباراتی در نیروهای دفاعی هوایی حکومت صدام حسین، عقب اشغال شمال سوریه از سوی داعش قرار داشت.

دیر پشیگل می گوید، این اسناد 31 صفحه یی به شمول اوراق نوشته شده با دست، لست ها و تقسیم اوقات ها، نمایانگر تلاش ایجاد یک خلافت اسلامی در سوریه می باشد. شپیگل گفته است، کارمندان این مجله بعد از صحبت های طولانی با لوای توحید که یک گروهء از ملیشه های سوریه می باشد، این اسناد را به دست آوردند. ولی این گروه از دادن اسناد که حاوی نام های جاسوسان در حلقهء خود این گروه است، خودداری کرده است.

این اسناد در یک منزل مربوط به خلیفاوی در شهر تل ریفات سوریه یافت شده اند. خلیفاوی به نام حاجی بکر هم شهرت داشت. بعد از مرگ وی در جنوری سال 2014 تنها یک صفحهء از این اسناد در ماه اپریل همان سال به ترکیه قاچاق شد.

به گفته شپیگل، حاجی بکر بخشی از یک گروهء منتخب کوچک بود که از سوی داعش در سال 2012 از عراق به سوریه اعزام شده بود. بکر پلان داشت تاحدی که امکان دارد مناطقی زیاد را در سوریه اشغال نموده و سپس به عراق هجوم ببرد.

این پلان مکمل و ماهرانه تنظیم شدهء حاجی بکر همچنان شامل آن بود که با آغاز یک مرکز تبلیغ و دعوت در یک شهر یا قریهء سوریه حامیانی زیادی را به خود جلب نموده و سپس یک یا دو نفر از شهر را به حیث جاسوس انتخاب کند که برای این گروه معلومات جمع آوری کند.

این جاسوسی شامل جمع آوری معلومات در باره نام ها، و دیگر اطلاعاتی بود که میتوانست به حیث وسیلهء فشار استفاده شود مثلاً اینکه کی جرمی را مرتکب شده، کی همجنس گرا است و کی در کدام کار و بار غیر قانونی دست دارد.

کریستوفر رویتر کارمند شپیگل می گوید، براساس پلان حاجی بکر، داعش تندروانی را جلب و جذب کرد ولی نه تندروان عراقی و سوریه یی را. این گروه در بدل برگزید که تمام تندروان خارجی را که بعد از سال 2012 به منطقه آمده بودند، دور خود جمع کند.

تا خزان سال 2013 حدود 2650 جنگجوی خارجی در صفوف داعش ثبت و راجستر شده بودند که اکثر آنها تونسی ها و عرب های سعودی بودند و شماری چیچنیایی ها در آن کم بود.

به گفته شپیگل، در حالیکه داعش در حال جمع آوری معلومات استخباراتی در مورد هر کس و هر چیز بود، این گروه همچنان میخواست هرکس را در مورد اهداف اصلی اش فریب بدهد.

مثلاً دریک راپوریکه در اوراق حاجی بکر یافت شده است، نویسنده بهانه های مختلفی را درج نموده بود که می توانستند در پروسهء جلب و جذب تندروان در شمال سوریه استفاده شوند.