سفر عبدالله عبدالله به تاجیکستان چه دستآورد های داشته است؟

حکومت افغانستان سفر عبدالله عبدالله رییس اجرائیه به تاجیکستان را پُر دست آورد خوانده و می گوید که هر دو کشور در بخش های مهم سیاسی و اقتصادی به توافقاتی دست یافته اند.

مبارزه با تروریزم و مواد مخدر، زیر بنا ها، ترانزیت و تجارت بخش هایست که رییس اجرائیه افغانستان و مقامات تاجیکستانی در مورد آن به توافق رسیده اند.

جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرائیه روز سه شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که عبدالله عبدالله رییس اجرائیه و صدراعظم تاجیکستان یک اعلامیه 12 ماده یی را که در برگیرنده همکاری ها در بخش تأمین صلح و ثبات در منطقه نیز می شود، امضاء کرده اند:

"جلب همکاری های کشور تاجیکستان در بخش زیر بنای افغانستان، ترانزیت، تجارت بوده است. یک مسأله دیگر که بسیار به حکومت افغانستان و تاجیکستان مهم بوده است عبارت از همکاری های دو جانبه در بخش زیر بنا و انرژی بوده است.

مسأله دیگر که به افغانستان و هم چنان به منطقه مهم است مبارزه علیه تروریزم بین المللی و قاچاقبران مواد مخدر فرا مرزی و منطقه بوده است."

آقای فیصل گفت که در بخش مبارزه با تروریزم و مواد مخدر و تهدیدات مشترک که متوجه افغانستان وتاجیکستان است، مقامات هر دو کشور تعهد همکاری کرده و امیدوار اند در آینده مشترکاً با هم کار کنند.

عبدالله عبدالله رییس اجرائیه حکومت روز یکشنبه هفته جاری در رأس یک هیئت بلند پایه دولتی وارد تاجیکستان شد.

آقای عبدالله روز سه شنبه در جریان سفرش به تاجیکستان در کنفرانس در رابطه به آب اشتراک کرد.

امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان در دیدار با آقای عبدالله گفته است که کشورش حاضر است افغانستان را در بخش های تأمین صلح و ثبات، مبارزه با تروریزم و قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته همکاری کند.

آقای رحمان وضعیت در شمال افغانستان را برای تاجیکستان نگران کننده خوانده است.

مقامات تاجیکستان گفته اند که آنها به انتقال برق و انرژی به افغانستان تمایل دارند و تلاش می کنند که پروژه کاسا یکهزار هر چی زودتر عملی شود.

در این میان منور شاه بهادری عضو کمیسیون اقتصادی ولسی جرگه می گوید که آنان امیدوار اند توافقات که در بخش اقتصادی با تاجیکستان صورت گرفته است عملی گردد:

"توقع داریم این صحبت ها و توافقنامه های که در بخش همکاری های اقتصادی و منقطقوی با کشور های همسایه انجام می شود، عملی شود. بخاطریکه تاثیرات مثبت خود را در درازمدت و کوتاه مدت دارد.

در کوتاه مدت بحث اقتصادی قضیۀ است که به جوانب دو طرف هم سهولت ها پیدا می شود و منفعت ها."

افغانستان و تاجیکستان در چهارده سال گذشته بخاطر گسترش و تحکیم روابط با یکدیگر تلاش کرده و هر دو کشور می خواهند تا در بخش های تجارتی و ترانزیتی روابط شان را بیشتر توسعه دهند.

آگاهان امور می گویند که اکنون تاجیکستان علاقه بیشتر به همکاری با افغانستان دارد زیرا آن کشور هراس دارد که دامنه نا امنی ها در شمال افغانستان به آسیای میانه گسترش نیابد.