روزانه صدها کارگر افغان از ایران به کشور خود باز می گردند

اسلام قلعه، سرحد میان افغانستان و ایران، روزانه شاهد بازگشت صد ها کارگر افغان از ایران به این کشور است.

به گفتهء آژانس خبری فرانس پرس، با آنکه اثر شرایط کاری خسته کننده ایران را میتوان به خوبی در چهره های برخی از این کارگران بازگشت کننده دید، اما بسیاری دیگر از آنها با اعتیاد به مواد مخدر دوباره به کشورشان بر می گردند.

روزانه بین هزار تا 1500 مهاجر غیر قانونی افغان که بیشتر شان مردان جوان اند، بگونه داوطلبانه و یا هم اجباراً ایران را ترک کرده و به افغانستان بازگشت می کنند.

روند بازگشت مهاجرین افغان از ایران پس از سقوط رژیم طالبان در 2001 میلادی آغاز شد.

مقامات سرحدی افغان در اسلام قلعه، روزانه با ده ها جوان سر می خورند که به مواد مخدر معتاد بوده و برای اولین بار مواد مخدر را در ایران استفاده کرده اند.

به گفتهء فرانس پرس، این در حالیست که 85 درصد تریاک جهان را افغانستان تولید می کند که بعداً به هیروئین تصفیه شده مبدل میشود.

بخش بزرگ مواد مخدر افغانستان از طریق ایران به کشور های دیگر انتقال میابد.

فرانس پرس به نقل از محمد چوک که پنجاه سال دارد و در یک مرکز تداوی معتادین در هرات بستر است می گوید، تا دو سال پیش در شهر مشهد ایران زندگی و چوپانی می کرد، به گفته او، نزد کسی که کار میکرد به عوض پول برایش تریاک میداد و این باعث شد که معتاد شود.

صفی الله پردیس یکتن از داکتران مرکز تداوی معتادین هرات می گوید، استخدام کنندگان در ایران به کارگران افغان تریاک داده می گویند که با استفاده از این بیشتر کار کرده و بیشتر پول بدست میاورد.

اکبر انور 28 ساله که در ایران بدنیا آمده در همانجا معتاد هم شده است.

وی به آژانس خبری فرانس پرس گفته است که از ایران اخراج شده و در حال حاضر هیچ خبری از فامیل اش ندارد.

بر اساس اطلاعات رسمی، سالانه حدود 500 تُن مواد مخدر در ایران به مصرف می رسد.

وزارت داخله ایران می گوید، این کشور حدود یک اعشاریه سه میلیون معتاد دارد.

رییس جمهور افغانستان نیز نگرانی عمیق اشرا در مورد افزایش تعداد معتادین در کشورش ابراز کرده و گفته است که یک معتاد مواد مخدر میتواند به آسانی به یک شورشی مبدل شود.