بلخ : طغیان دریای آمو ده ها منزل مسکونی را تخریب کرده است

باشندگان مناطق جنگل آروق، جوی وکیل و آرق باتور ولسوالی های کلدار و شورتیپه ولایت بلخ از تخریب ده ها منزل مسکونی شان در اثر طغیان آب دریای آمو خبر می دهند.

باشندگان ولسوالی کلدار و شورتیپه ولایت بلخ می گویند که در طول سالیان متمادی دولت ها به این معضل موجود در کشور بی توجه بوده و همه ساله در اثر آب خیزی دریای آمو بیش از هزاران جریب زمین زراعتی از بین می رود و صد ها خانواده متضرر می شوند.

باشندگان مناطق جنگل آروق و جوی وکیل این ولسوالی ها می گویند که از مدت یک ماه به اینسو در مناطق شان بیش از 170 منزل مسکونی در اثر خیزش آب تخریب شده و بیش از 200 جریب زمین زراعتی شان از بین رفته است.

عبدالرحیم و محمد قل دو تن از باشندگان این مناطق در رابطه به رادیو آزادی چنین گفتند:

"در اثر خیزش آب دریا، خانه های مسکونی ما تخریب شده و در عین حال زمین های زراعتی ما هم از بین رفته است، کشت، غله جات، باغ های میوه و تمام سرمایه زراعتی ما را آب دریا از بین برده است، دولت به مشکل ما رسیدگی کند."

"این چی حال است هر کس غم خود را میخورد، در منطقه ما خانه های ما را آب برد، دولت به غم ما نیست صد ها جریب زمین، مکتب، مسجد و خانه ما را آب دریا ویران کرده است، چرا دولت به داد ما نمی رسد."

باشندگان ولسوالی های کلدار و شورتیپه ولایت بلخ می گویند که اگر تا چند سال دیگر سواحل دریای آمو تحکیم نشود، بنام کلدار و شورتیپه دیگر هیچ ولسوالی در جغرافیای بلخ وجود نخواهد داشت.

در این حال منیر احمد فرهاد سخنگوی سرپرست ولایت بلخ به رادیو آزادی گفت که مشکل تحکیمات دریای آمو تنها در بلخ وجود نداشته، از بدخشان آغاز تا جوزجان ادامه دارد که یک معضل ملی به شمار می رود و رسیدگی به این مشکل نیز مربوط به دولت مرکزی می باشد

آقای فرهاد گفت که در قسمت حل این مشکل چندین بار به وزارت خانه های احیا و انکشاف دهات، انرژی و آب و شورای وزیران مکاتیب رسمی ارسال کرده اند که تا حال هیچ توجهی به حل این مشکل صورت نگرفته است.

وی در مورد گفت:

" مشکل رود آمو یک معضل بزرگ و ملی است ما در قسمت حل آن مکاتیب رسمی به وزارت خانه های متعدد ارسال کردیم و دولت مرکزی در قسمت بی توجه بوده است."

در جریان یک ماه گذشته صد ها جریب زمین زراعتی و ده ها منزل مسکونی در اثر طغیان آب دریای آمو در بلخ تخریب شده که بر اساس معلومات ریاست زراعت بلخ از چندین سال به این طرف بیش از 110 هزار جریب زمین با آب دریا یکجا شده و از جغرافیای بلخ محو گردیده است.

مجیب الرحمن حبیب زی