مشاور مطبوعاتی معاون اول ریاست جمهوری افغانستان تایید می کند که در عملیات کنونی فاریاب نیروهای خیزش مردمی که در چوکات وزارت امور داخله فعالیت دارند، دخیل اند. اما وی تأکید نمود که رهبری این عملیات را نیروهای دولتی افغان به عهده دارند.
سلطان فیضی در صحبت با رادیو آزادی گفت: جنرال قدم شاه شهیم لوی درستیزی قوای مسلح افغانستان رهبری جنگ در فاریاب را به عهده دارد:
"در این عملیات که مشترکاً توسط ارگان های امنیتی کشور، وزارت دفاع ملی، وزارت امور داخله و امنیت ملی به شکل مشترک راه اندازی شده، لوی درستیز قوای مسلح افغانستان جنرال صاحب شهیم رهبری آن را به عهده دارد و به مسوولیت گفته می توانم که نیروهای امنیتی همین اکنون در فاریاب دست بالا دارند."
عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری افغانستان هفتۀ گذشته به مخالفین مسلح دولت هشدار داد که اگر آنها به تخریبات شان در شمال ادامه دهند، عملیات نظامی را علیه آنها آغاز خواهد کرد.
این عملیات نزدیک به سه روز می شود که آغاز شده است.
از آغاز جنگ در موسم بهار اکثریت مناطق مربوط به ولایت فاریاب به مناطق نا امن مبدل شده اند.
در حالیکه چند هفته قبل گفتگوی رسمی بین نماینده گان حکومت و مخالفین مسلح آغاز شده، اما افراد مسلح مخالف دولت حملات مرگبار شان را در ولایت فاریاب افزایش داده که در نتیجۀ آن تعداد زیاد افراد ملکی و نظامی کشته و زخمی شده اند.
مسوولیت اکثر این حملات را طالبان مسلح به عهده گرفته اند.
اما سلطان فیضی در ادامه صحبت خود با رادیو آزادی از آمادگی تعداد از همین طالبان مسلح برای پیوستن به حکومت خبر می دهد:
"تا حالا بیشتر از 200 تن در نقاط مختلف اعلان آمادگی کردند که به حکومت می پیوندند و این کاملاً مورد استقبال حکومت وحدت ملی قرار گرفت. همچون گام مثبت در تأمین ثبات در فاریابی که امروز نا امن است، برداشته شود، یک مسئلۀ حیاتی و خیلی مهم برای مردم است."
مشاور مطبوعاتی جنرال دوستم همچنان خاطر نشان نمود که این روند صلح صرف در مورد طالبان افغان صدق می کند و افراد مسلح خارجی در نقاط مختلف ولایت فاریاب در آن دخیل نبوده و آنها در جریان عملیات سرکوب خواهند شد.
طالبان مسلح در مورد این ادعای دفتر مطبوعاتی معاونیت اول ریاست جمهوری تاکنون چیزی نگفته اند.