منلی: با گروه داعش باید به سطح جهانی مبارزه شود

شورای امنیت ملی افغانستان گروه داعش را یک پدیده جدید در کشور خوانده می گوید: نیاز است تا در برابر آن به سطح ملی، منطقوی و جهانی مبارزه صورت گیرد.

نجیب منلی مشاور فرهنگی این شورا روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که گروه دولت اسلامی نه در گذشته و نه در حال حاضر در این کشور قوی بوده اما اضافه کرد که این گروه یک تهدید است و باید در برابر آن به سطح جهانی مبارزه صورت گیرد:

"این گروه در قبل هم قوی نبود و نه حال حاضر قوی است این یک پدیده جدید در افغانستان بوده که در تلاش نفوذ است، تا کنون در مورد قوی بودن این گروه حرف زده نمی توانیم، اما تهدید آن وجود دارد و مبارزه با این خطر تنها وظیفه افغان ها نیست بلکه باید جامعه جهانی در این مبارزه سهم بگیرد."

به اساس گزارش ها از فعالیت گروه دولت اسلامی در افغانستان حدود یکسال می گذرد.

برخی از آگاهان گفته اند که هدف از فعالیت گروه داعش در افغانستان راه یافتن به کشور های آسیای میانه و ناامن ساختن روسیه است.

در چند ماه گذشته برخی از افراد مهم گروه داعش در افغانستان کشته شدند و ریاست عمومی امنیت ملی گفته است که با کشته شدن این افراد فعالیت داعش در این کشور تضعیف شده است.

گفته می شود که شماری از طالبان ناراضی به گروه داعش پیوسته اند و در کنار آن تعدادی از جنگجویان خارجی نیز برای این گروه در افغانستان می جنگند.

در این میان برخی از اعضای شورای ملی بدین باور اند که بیعت بعضی از افراد گروه طالبان به داعش می تواند برای امنیت افغانستان یک تهدید جدی بشمار برود.

نجیبه حسینی منشی مشرانو جرگه در صحبت با رادیو آزادی گفت که داعش در افغانستان وجود نداشت و همین افراد گروه طالبان بودند که بیرق داعش را بلند کرده و زیر نام آن به فعالیت آغاز کردند:

" داعش در افغانستان وجود نداشت همین برخی از طالبان بودند که بیرق خود را پایین و بیرق این گروه را بالا کردند و بشکل دیگری به جنگ شان ادامه می دهند و این مسأله می تواند یک مشکل بزرگ را افغانستان ایجاد کند."

از سوی هم تعدادی از اعضای ولسی جرگه افغانستان حکومت را در برابر مبارزه با گروه داعش ناتوان خوانده و با اشاره به خیزش های مردمی می گویند که مردم باید به این هدف در کنار حکومت ایستاده باشند.

شکیبا هاشمی عضو کمیسیون امنیت داخلی این جرگه در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"حکومت در برابر گروه داعش هیچ کاری نمی تواند بکند زیرا پالیسی جنگ بدست ما نیست اگر می بود ما کامیاب می شدیم غیر از این که خود مردم افغانستان منسجم شوند و برای آنان جواب دندان شکن ندهند دیگر چاره یی نداریم."

برخی از آگاهان مسایل سیاسی چگونگی فعالیت های گروه دولت اسلامی معروف به داعش را در جامعه افغانی کامیاب ندانسته می گویند که با توجه به ارزش های دینی، اجتماعی و فرهنگی در این کشور این گروه نمی تواند به اهداف اش در افغانستان نائل آید.

سحرلیوال