زلزله شدید در افغانستان تلفات جانی و خسارات مالی برجا گذاشت

پس از یک زلزله قوی در افغانستان، رییس اجراییه حکومت نشست فوق العاده کمیسیون حالات اضطرار را برگزار کرد و به ادارات مسوول وظیفه سپرد تا به آسیب دیده گان و نیازمندان کمک های لازم را به موقع برسانند.

عبدالله عبدالله تایید کرد که این زلزله خسارات و تلفات را در قبال داشته و تنها در ولایت تخار یازده طفل مکتب کشته شده اند.

آقای عبدالله در این نشست اضطراری، زلزله بعد از چاشت روز دوشنبه در افغانستان را بی سابقه خواند و بر نیاز بسیج ملی به هدف کمک رسانی به نیازمندان تاکید کرد:

" در سطح ملی ایجاب می کند که همکاری صورت گیرد، گرچه ساحه بیشتر متمرکز بوده در بخشی از ولایات افغانستان، اما این زلزله در سراسر کشور احساس شده و جلسه ای عاجل را دایر کردیم و روی نحوه بررسی وضعیت و رسانیدن کمک های عاجل و اقداماتی که باید صورت بگیرد در آن بحث می کنیم."

تا حالا گزارش دقیقی در رابطه به تلفات و خسارات برخاسته از این زلزله از سوی هیچ یک از ادارات مسوول دولتی به نشر نرسیده، اما گزارش ها می رسانند که نزدیک به صد تن در این زلزله کشته شده اند.

ریاست جمهوری افغانستان نیز با نشر اعلامیه کمیته بررسی را توظیف کرده تا معلومات را در باره آسیب دیده گان جمع آوری و ادارات مسوول به موقع به نیازمندان کمک های عاجل را فراهم کنند.

خبرنگاران رادیو آزادی از ولایات، ننگرهار، بدخشان، تخار، بغلان، پنجشیر و شماری از ولایات دیگر گزارش داده اند که در این زلزله ده ها تن کشته و ده ها تن دیگر زخمی شده و یک تعداد منازل رهایشی هم تخریب شده است.

در این حال ویس برمک وزیر دولت در امور رسیده گی به حوادث طبیعی به رادیو آزادی گفته که بررسی ها در این ارتباط آغاز شده و تلاش صورت می گیرد تا به زود ترین فرصت ممکن به آسیب دیده گان کمک های لازم فراهم گردد.

گزارش ها می رسانند که این زلزله برخی لاین های برق و هم چنان سیستم مخابراتی را با مشکل روبرو ساخته است.

برخی از انجنیران ساختمانی می گویند که با در نظرداشت موجودیت خانه های بی نقشه، گلی و غیر معیاری در اکثر ولایات افغانستان، ممکن میزان تلفات ناشی از زلزله روز دوشنبه بیشتر از چیزی باشد که تصور می شود.

جمشید حبیب زاده