برای جلوگیری از کشت و قاچاق مواد مخدر باید تلاش های گسترده شود

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان از جامعه جهانی خواست تا در راستای محو کشت و تولید مواد مخدر در کشور حکومت افغانستان را بیشتر از قبل حمایت کند.

مقامات این وزارت روز چهارشنبه در یک نشست مطبوعاتی گزارش میزان کشت، تولید، قاچاق و استعمال مواد مخدر در افغانستان را به نشر رسانیدند.

هرچند گزارش تحقیقی تازه وزارت مبارزه با مواد مخدر میرساند که کشت کوکنار به سطح افغانستان نوزده در صد کاهش یافته است اما این گزارش در سمت شمال کشور در کشت کوکنار افزایش را نشان میدهد.

با آنکه سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر در مورد اینکه بیشتر در کدام ولایات سمت شمال کوکنار کشت شده و چرا؟ چیزی نگفت اما به مبارزه جدی با این پدیده به سطح کشور تأکید کرد.

خانم عظیمی روز چهارشنبه ضمن نشر گزارش سال ۲۰۱۵ میلادی مواد مخدر در کابل از جامعه جهانی خواست تا در این زمینه بیشتر از قبل حکومت افغانستان را حمایت کند.

وی افزود:

"امیدوار هستم که جامعه جهانی با در نظر داشت جدی بودن معضل جهانی مواد مخدر بیشتر از پیش در کاهش و جلوگیری مواد مخدر توجه جدی را مبذول دارند، دولت جمهوری اسلامی افغانستان مصمم بر این است که در امر مبارزه با مواد مخدر از هر نوع تلاش جدی دریغ نخواهد کرد."

به گفته خانم عظیمی اخیراً نیروهای امنیتی بیشتر از ۱۲۸.۰۰۰ کیلو گرام مواد مخدر را ضبط کرده اند که در ضبط چرس ۸۱ در صد افزایش دیده می شود اما در هیروئین ۳۲ در صد، مورفین ۲۵ در صد و تریاک ۱۴ در صد کاهش به میان آمده است.

سلامت عظیمی از همکاری های مردم و نیروهای افغان استقبال کرده از حکومت می خواهد تا برای ریشه کن ساختن کشت و استعمال مواد مخدر به پیشنهادات آنان که در گزارش درج است رجوع کند.

در همین حال اندری اویتسین نماینده سازمان ملل متحد در بخش مبارزه با مواد مخدر و جرایم در افغانستان از این اقدام استقبال کرده است و بر ادامه همکاری های تخنیکی شان در این بخش تعهد سپرد.

اویتسین افزود:

"ما در UNODC به ادامه همکاری های تخنیکی با وزارت مبارزه با مواد مخدر در بخش تحقیقات آماده هستیم."

در حالیکه افغانستان اخیراً لقب بزرگترین تولید کننده مواد مخدر را از آن خود ساخته است وزارت مبارزه با مواد مخدر از کاهش کشت کوکنار خبر میدهد.

قبل از این رئیس جمهور غنی گفته است که تولید مواد مخدر در افغانستان یک مشکل جهانی است و مبارزه با این پدیده به تنهایی کار آسانی نیست و برای محوه آن به مبارزه المللی نیاز است.

گزارش: تمیم اخگر