توافق مشترک افغانستان و پاکستان مبنی بر از سرگیری گفتگوهای صلح

ریاست جمهور افغانستان می گوید، در دیدار رییس جمهور غنی با صدراعظم پاکستان آن کشور تعهد کرده است که علیه گروه های که حاضر به گفتگوهای صلح با حکومت افغانستان نیستند اقدام جدی خواهد کرد.

سید ظفر هاشمی معاون سخنگوی رییس جمهور روز پنجشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، پاکستان با حکومت افغانستان روی این مساله مشوره کرده است که بخاطر پایان دادن به جنگ مشترکاً تلاش می نمایند:

" توافق که میان دو کشور صورت گرفت همین است که راه حل سیاسی باید در منطقه و افغانستان جستجو شود و تمام تلاش ها از هر دو طرف صورت گیرد تا پروسه صلح به رهبری حکومت افغانستان و افغانها موفق شود ایالات متحده هم تعهد سپرده که به حیث یکی از شرکای عمده در این قسمت هر دو طرف را کمک نماید. "

از سوی هم در اعلامیه کنفرانس کشورهای قلب آسیا نیز پیشنهاد شده است که که افغانستان در حال حاضر با تهدید روبرو بوده و آوردن صلح و ثبات در منطقه و افغاستان تنها مسئولیت حکومت افغانستان نه بلکه مسئولیت همه می باشد.

از سوی هم مقامات شورای عالی صلح می گویند، اگر فشار های جهانی بالای پاکستان بیشتر گردد آن کشور وضعیت فعلی را درک کرده و بخاطر تامین صلح و ثبات با افغانستان همکاری می نماید.

یک منبع سفارت افغانستان در اسلام آباد به رادیو آزادی گفته است که پروسه صلح که با سکته گی مواجه شده بود تا دو هفته آینده دوباره آغاز می گردد.

اما شماری از اعضای ولسی جرگه یک بار دیگر تعهدات پاکستان را مشکوک دانسته تاکید میکنند که در این بخش باید از پاکستان تضمین جهانی گرفته شود.

عبدالقادر زازی عضو کمیسیون روابط بین المللی ولسی جرگه به رادیو آزادی چنین گفت:

" بعد از این اگر پاکستان هر نوع تعهد که با افغانستان می کند باید در میان تضمین وجود داشته باشد این تضمین را باید امریکا، چین و بریتانیا نماید زیرا آنها همکار استراتیژیک پاکستان هستند و می توانند بالای پاکستان فشار های سیاسی و اقتصادی را وارد کنند و تا زمانیکه در این راستا یک تضمین قوی وجود نداشته باشد به تعهدات پاکستان اعتبار ندارم. "

در همین حال هیئت اداری مشرانو جرگه افغانستان می گوید، پاکستان باید از شانس اخیر استفاده موثر نماید تا در این راستا اعتبار افغانها را بدست بیاورد.

گزارش: از فرشته ندا