سازمان شفافیت بین المللی می گوید، در سال 2015 میلادی مردم کشورهای جهان به حکومت هایشان نشان دادند که باید شفاف تر بوده، به مبارزه با فساد اداری موجود در این کشورها که از پیشرفت شان جلوگیری کرده است، ادامه دهند.
سازمان دیده بان شفافیت بین المللی در فهرست فساد اداری (CPI) که به تاریخ 27 جنوری نشر شد، وضعیت فساد اداری را درعرصهء خدمات عامه در 168 کشور جهان بررسی کرده است.
در این فهرست دنمارک و فنلند به حیث کشورهای که کمترین فساد اداری در آن موجود است در صدر جدول قرار گرفته اند. سومالیا به حیث کشوری که بیشترین فساد اداری در آن وجود دارد در آخر فهرست قرار داشته، افغانستان 166 م یعنی از آخر لست سوم، عراق 161م، ترکمنستان 156م و ازبکستان در ردیف 153م قرار دارد.
سوتلانا سویتسکایا (Svetlana Savitskaya) هماهنگ کنندهء منطقوی سازمان شفافیت بین المللی در امور کشورهای آسیای میانه و مرکزی با اشاره به فساد موجود در این کشور ها می گوید:
"همه آنها در ردیف های آخر فهرست (CPI) قرار دارند که به فساد گسترده اداری اشاره می کند که به شکل فراگیر، عمیقاً نهادینه و به ماهیت متداوم در این کشور ها موجود است."
سوتلانا سویتسکایا گفته است، با وصف آنکه حکومت روسیه مبارزه با فساد اداری را اعلان کرده است، اما در سالیان اخیر سازمان شفافیت بین المللی شاهد هیچگونه تغییر مثبت در این زمینه در روسیه نبوده است.
سوتلانا سویتسکایا در مورد وضعیت فساد اداری در روسیه می گوید:
"ما هیچگونه تغییر را نمی بینیم، تغییرات مثبت را در کشوری که حکومت اش اعلان کرده است که در امر مبارزه با فساد تلاش می کند. اما آنها محدود می سازند، آنها فضا را برای جامعهء مدنی محدود می سازند."
سازمان شفافیت بین المللی می گوید، ناکامی در مبارزه با فساد اداری منازعات مانند افغانستان و پاکستان را که در ردیف 117 قرار دارد، تقویت می کند.
در فهرست فساد اداری (CPI) کشور ایران در ردیف 130م قرار دارد.
عراق با قرار گرفتن در ردیف 161م در بین 10 کشوری قرار دارد که بیشترین فساد ادرای در آن موجود است.
Your browser doesn’t support HTML5