کمیته نظارت از قضایای خشونت علیه خبرنگاران در حالی تشکیل می شود که در این اواخر خشونت علیه خبرنگاران در کشور افزایش یافته است.
نی یا اداره حمایت از رسانه های آزاد در افغانستان با استقبال از این اقدام حکومت می گوید که این کمیته سبب کاهش قضایای خشونت علیه خبرنگاران خواهد شد.
مجیب خلوتگر رئیس این اداره روز یک شنبه به رادیو آزادی گفت که وظیفه این کمیته بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران است:
" این کمیته که دیروز بر مبنای فیصله کمیته عدلی و قضایی و معاون رئیش جمهور تشکیل شد میتواند در قسمت کاهش خشونت علیه خبرنگاران نقش عمده داشته باشد و از طرف دیگر میتواند به کسانیکه مخالف آزادی بیان هستند پیام روشن دارد که پس از این کسی نمیتواند خبرنگاران را مورد خشونت قرار بدهد. "
آقای خلوتگر گفت که از سال 2001 میلادی به اینسو تا کنون 625 قضیه خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده که از آن جمله تا هنوز به ۱۲ مورد ازآن رسیدگی شده است.
این در حالیست که کمیته عدلی و قضایی کابینه روز شنبه تصمیم گرفت که کمیته ویژه ای تشکیل دهد تا از چگونگی تمامی قضایای خشونت علیه خبرنگاران گزارش کاملی تهیه کند.
روز نامه دولتی انیس نوشته که کمیته بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران تشکیل و تصویب شده و دارای پنج عضو شامل یک عضو از لوی سارنوالی، یک عضو از ریاست امنیت ملی، یک عضو از وزارت امور داخله، یک عضو از وزارت اطلاعات و فرهنگ و یک عضو از فدراسیون خبرنگاران خواهد بود.
در این حال خبرنگاران افغان نیز از این اقدام حکومت استقبال نموده ابراز امیدواری می کنند که این کمیته بتواند تا حدی مشکلات فرا راه آنان را حل سازد.
دو تن از خبرنگاران افغان در مورد می گویند:
" متاسفانه مشکل را که ما در نظام میبینیم این است که اراده بخاطر قانون پذیری نیست اما باز هم یا ایجاد هر نوع کمیته ما استقبال می کنیم. "
" با ایجاد این کمیته امیدواری است که بالاخره یک مرجع بوجود آمده که امیدواری پیدا شده اما تا کنون کمیته های که کار کرده کار شان موثر نبوده امید است که این کمیته بتواند مشکلات خبرنگاران را حل بکند. "
این در حالیست که نی یا اداره حمایت از رسانه های آزاد در افغانستان میگوید که ممکن سال 2016 میلادی سال مملو از خشونت علیه خبرنگاران باشد.
مسئولین این اداره می گویند که در دو ماه اول سال جاری میلادی نه قضیه قتل کارمندان و خبرنگاران افغان نزد آنان ثبت شده است.
گزارش: آرزو غیاثی