مسئولان جمعیت افغانی سره میاشت میگویند هنوز هم هزارها طفل مبتلا به سوراخ قلب نیازمند تداوی بوده و به کمک ضرورت دارند.
آنان میگویند تا حال نزدیک به پنج هزار طفل مبتلا به سوراخ قلب از سوی این جمعیت تداوی شده و هزاران تن دیگر انتظار کمک برای تداوی را دارند.
فاطمه گیلانی رئیس سره میاشت روز یکشنبه در مراسم تجلیل از هشتم می روز جهانی نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر در کابل گفت برخی اطفال در افغانستان بنا بر عوامل مختلف با سوراخ قلب به دنیا آمده و نیاز به معالجه دارند.
خانم گیلانی میافزاید:
"به جز جمعیت افغانی سره میاشت هیچکس نمیتواند که اینها را معالجه کند هزارها تن معالجه شدهاند اما ده هزار طفل هنوز هم در لیست ما شامل اند و نیاز به معالجه دارند هر کسیکه در این راستا با ما کمک میکند از آنان تشکر میکنم."
ده هزار طفل مصاب به سوراخ قلب هنوز هم در لیست ما شامل اند.
خانم گیلانی گفت وزارت حج و اوقاف افغانستان در قسمت جمعآوری پول از حجاج در این زمینه نیز کمک کرده و سالانه یک میلیون دالر از سوی دولت هند، یک میلیون از سوی جمعیت و یک میلیون دیگر هم از سوی مردم به این اطفال کمک میگردد.
جمعیت افغانی سره میاشت برنامه معالجه اطفال مبتلا به سوراخ قلب را در اواخر سال ۱۳۸۸ در افغانستان آغاز کرد.
سال گذشته هندوستان پنج میلیون دالر را برای معالجه اطفال مبتلا به سوراخ قلب به جمعیت افغانی سره میاشت کمک کرد.
مسئولان جمعیت افغانی سره میاشت میگویند معالجه اطفال مبتلا به سوراخ قلب هزینه گزاف داشته و مردم از معالجه و تداوی اطفال شان عاجز میمانند.
داکتران در افغانستان میگویند اطفال مبتلا به سوراخ قلب اکثراً به مشکل فشار قلبی مواجه بوده و باید قبل از سن پنج سالهگی معالجه شوند.
داکتر جاوید ناصری یکی از متخصصین بخش داخله عمومی در مورد گفت:
"شاید در سن شش، هفت و یا هم ده سالگی همین فشار ریورس شود و زمانیکه فشار ریورس شد و زمانیکه فشار سوراخهای دو بطن و فشار طرف راست قلب بلند رفت در آن صورت عملیات امکان ندارد و طفل از بین میرود."
معالجه اطفال مبتلا به سوراخ قلب هزینه گزاف دارد.
داکتران همچنان توصیه میکنند که در قسمت تداوی اطفال مبتلا به سوراخ قلب نباید بیتوجهی صورت گیرد.
جمعیت افغانی سره میاشت میگوید سالانه حدود یک هزار طفل افغان مبتلا به سوراخ قلب
از طریق این جمعیت معالجه شده و تداوی این اطفال نیاز به همکاری مالی مردم دارد.
گزارش: جاوید حسن زاده