از انحصار آثار مولانا جلال الدین بلخی جلوگیری می‌شود

مقامات افغان می‌گویند که اجازه نمی‌دهند تا آثار مولانا جلال الدین بلخی بنام کدام کشور دیگر ثبت میراث های فرهنگی جهانی شود.

اسد الله غضنفر مشاور فرهنگی رئیس جمهور امروز به رادیو آزادی گفت که مولانا یک شخصیت بین المللی است اما انحصار آثار وی از سوی دیگر کشورها یک تخطی بوده و آنان از آن جلوگیری خواهند کرد:

"مولانان جلال الدین بلخی در افغانستان تولد شده، پدرش در افغانستان زنده‌گی می‌کرد و اینکه بعضی کشورها می‌خواهند که او را و آثار و افتخارات او را مختص به خود بدانند این یک اشتباه است و دولت افغانستان این موضوع را پیگیری می‌کند."

اخیراً مقامات ایرانی گفته اند که مولانا در قونیه دفن شده و به زبان فارسی شعر گفته است و به همین خاطر ایران و ترکیه مشترکاً این حق را دارند که مثنوی معنوی از اثر مهم وی را در میراث های فرهنگی بنام خود ثبت کنند.

این در حالیست که صلاح الدین ربانی وزیر خارجه کشور نیز در دیدار با مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه این موضوع را با وی در میان گذاشته اما وزیر خارجه ترکیه از این مسئله ابراز بی خبری کرده است.