شماری از افغان‌ها در امریکا از برخورد تند با مسلمانان نگران اند

انجمن هنرمندان و نویسندگان افغان در امریکا، حمله بر یک کلوب شبانه در ایالت فلوریدا و کشته شدن ده‌ها تن را در آنجا تقبیح کرده‌است.

به گفته اعضای این انجمن، در حال حاضر برخی نگرانی‌ها از حمله و برخورد با مسلمانان در امریکا افزایش یافته است.

انجمن هنرمندان و نویسندگان افغان در امریکا، رویداد مرگبار در کلوب شبانه اورلاندو ایالت فلوریدا را نکوهش کرده و با خانواده‌های قربانیان این حمله، همدردی عمیق نشان داده‌است.

این نهاد که متشکل از ده‌ها افغان در امریکاست، پس از آنکه معلوم شد والدین عمر متین در افغانستان زاده شده‌اند، در مورد حمله نیمه شب یکشنبه از خود واکنش شدید نشان داده‌است.

بسیاری از اعضای انجمن هنرمندان و نویسندگان افغان در امریکا مسلمان استند و از برخورد احتمالی با مسلمانان به دنبال حمله بر کلوب شبانه پولس “Pulse” نگرانی شانرا مطرح کرده‌اند.

وژمه عثمان سخنگوی این انجمن می‌گوید: تمامی همکارانش تصور می‌کنند که رویداد اخیر، پیامد‌های جدی برای مسلمانان خواهد داشت.

به گفته وی، پس از رویداد‌های از این نوع، حمله و خشونت علیه مسلمانان صورت می‌گیرد.

عمر متین

در نتیجه تیر اندازی که توسط عمر متین در کلوب شبانه اورلاندو صورت گرفت، ۵۰ تن کشته شدند و ۵۳ تن دیگر زخم برداشتند.

وژمه عثمان که یک فلمساز است، در افغانستان زاده شده و در ایالت نیوجرسی امریکا بزرگ شده‌است.

او می‌گوید: " تنها در سال ۲۰۱۵ میلادی، حد اقل ۱۷۴ بار، رویداد‌های خشونت آمیز و وحشت بار علیه مسلمانان صورت گرفته است."

به گفته خانم وژمه عثمان، بر اساس تحقیق پوهنتون جورج تاون در مورد انتخابات امسال امریکا و هدف قراردادن مسلمانان، دوازده مورد از رویداد‌های ذکر شده به قتل انجامیده و همچنان بیست و نه مورد با برخورد فزیکی به همراه بوده‌است.

در سال ۲۰۱۴، تعداد حمله بر مسلمانان و چنین وقایع به ۱۵۴ مورد می‌رسید که نسبت به سال ۲۰۱۵ کمتر بوده است.

به تحقیق پوهنتون جورج تاون، اسلام هراسی به دنبال لفاظی‌های سیاسی به خصوص میان نامزدان ریاست جمهوری امریکا از حزب جمهوریخواه و پس از بحران پناهجویی در اروپا در سپتمبر سال ۲۰۱۵ افزایش یافت.

در یک تحقیق که مرکز تحلیلی آفبی یعنی پولیس فیدرال امریکا در سال ۲۰۱۱ میلادی انجام داده بود، خشونت در برابر همجنس گرایان در مقایسه با نفرت و حمله بر یهودیان و سیاه پوستان، شاید دو اعشاریه چهار مرتبه افزایش بیشتر داشته باشد.

وژمه عثمان که یک هنرمند زاده شده در افغانستان است می‌گوید: "رسانه‌ها بیشتر از آنکه در مورد رویداد نیمه شب یکشنبه، به آزادی دسترسی به سلاح در امریکا توجه کنند، به محل تولد پدر و مادر عمر متین تمرکز کردند که او یک افغان است."

به باور خانم عثمان، مردم خیلی زود قضاوت می‌کنند و می‌گویند: مسلمانانی که در جامعه غربی بزرگ شده‌اند، بیشتر به تندروی رو می آورند و با گروه داعش تماس برقرار می‌کنند، در حالیکه به گفته وی تماس بیشتر این افراد، با دولت امریکا بوده‌است.

جاوید نعیمی