نیپال بخاطر کشته شدن ۱۳ نیپالی از کانادا وضاحت خواسته است

استار ایند استرایپس

روزنامه استار ایند استرایپس امریکایی در شماره اخیرش در مورد مرگ و میر نوزادان در افغانستان نوشته که شمار آنها نسبت به گذشته کاهش یافته است.

روزنامه، افغانستان را در کنار کشور‌های افریقایی فقیر از چندین دهه بدینسو یک منطقه نا مصئون برای نوزادان خوانده است.

بر اساس استار ایند استرایپس فقر، خدمات غیر معیاری صحی، پایین بودن سطح تعلیمی زنان، سبب مرگ و میر بیشتر نوزادان در افغانستان می‌شود.

روزنامه در ادامه می‌نویسد: اما در پانزده سال گذشته با حمایت غرب و تلاش حکومت افغانستان روند مرگ و میر نوزادان در این کشور کاهش یافته است.

استار ایند استرایپس می‌نویسد: در سال ۲۰۰۰ میلادی پس از گذشتن چهار سال از حکومت طالبان که زنان به خانه‌ها باقی مانده بودند، از هر هزار کودک که بدنیا می‌آمد صد تن از آنها پیش از رسیدن به سن یک سالگی فوت می‌کردند.

روزنامه به ارقام ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد هم اشاره کرده که بر اساس آن ارقام مرگ و میر کودکان در کشور‌های افریقایی از افغانستان هم بیشتر خوانده شده است.

در سیرالیون در هر هزار کودک ۱۴۹ تن، در انگولا ۱۳۸ و در لایبریا ۱۲۹ تن مرده اند.

به گفتۀ استار ایند استرایپس، در حال حاضر که خدمات صحی برای زنان افغان گسترده شده است، مرگ و میر کودکان نیز در این کشور کاهش یافته است.

بر اساس ارقام ارائه شده از سوی روزنامه، در بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ میلادی، در سراسر افغانستان از هر هزار کودک که بدنیا آمده است ۶۶ و یا هم ۴۵ تن از آنها فوت شده اند.

همچنان در هر هزار کودک که سن‌شان از پنج سال کمتر است، ۵۵ تا ۸۷ تن مرده اند.

نشنل پُست

روزنامه کانادایی نشنل پُست در مورد کشته شدن سیزده محافظ نیپالی در افغانستان نوشته که اکنون حکومت نیپال در این مورد از کانادا وضاحت خواسته است.

نشل پُست می‌نویسد: این نیپالی‌ها در سفارت کانادا در کابل کار می‌کردند و در این شهر نا امن در یک منی بس سفر می‌کردند.

موتر محافظین نیپالی صبح وقت دوشنبه گذشته هدف حمله انتحاری قرار گرفت و انتقادات حکومت نیپال را در پی داشت که گویا غفلت دیپلومات‌های کانادایی باعث کشته شدن محافظین نیپالی گردید.

روزنامه کانادایی نشل پُست می‌نویسد: درکنار سیزده نیپالی که روز دوشنبه در کابل کشته شدند، دو محافظ هندی نیز جان های شانرا از دست دادند.

در این رویداد که طالبان مسلح مسئولیت آنرا بدوش گرفتند، شش نیپالی دیگر زخمی شدند.

روزنامه می‌گوید، دیپلومات‌های نیپالی در اوتاوا پایتخت کانادا در مورد این رویداد با همکاران کانادایی خود بحث‌های کرده اند.