افغانستان تفاهمنامه برنامه "خدمت آسان" را با آذربایجان امضا کرد

وزیر مالیه افغانستان می‌گوید: عملی شدن برنامه خدمت آسان سبب بمیان آمدن شفافیت، سرعت و سهولت در بخش خدمات عامه ادارات دولتی کشور می‌گردد.

اکلیل حکیمی روز سه شنبه در مراسم امضای تفاهمنامه این برنامه گفت: آذربایجان می‌خواهد با عملی شدن این برنامه همکاری‌های درازمدت با افغانستان داشته باشد.

اکلیل حکیمی وزیر مالیه افغانستان

وی گفت:

"بخاطریکه یک سهولت برای مردم ایجاد شود و آنان از سرگردانی خلاص شوند و در یک سطح همان خدمت رسانی که لازم است برای شان صورت بگیرد از همین خاطر این تصمیم گرفته شد."

وزیرمالیه گفت، خدمت آسان پروژه‌یی است که به اساس آن فعالیت‌های ادارات مختلف دولتی از طریق یک اداره انجام می‌شود تا از پیچیده شدن مراحل جلوگیری گردد.

آقای حکیمی گفت که در حال حاضر ده اداره دولتی فعالیت‌های شان را در چوکات برنامۀ خدمت آسان تنظیم کرده و بعداً دیگر ادارات نیز شامل این برنامه می‌گردد.

شهزاد آریوب رئیس برنامه خدمت آسان در افغانستان گفت که برای تطبیق این برنامه یک اداره را کابل ایجاد کرده و بعداً نماینده‌های آن را در تمام ولایات گسترش می‌دهد.

آقای آریوب به گونه مثال از خدمات توزیع تذکره، پاسپورت و توزیع جواز وسایط در وزارت داخله یاد کرده و گفت که پس از این تمام این خدمات در چوکات برنامه خدمت آسان از طریق یک اداره انجام می‌شود.

وی افزود که در این برنامه خدمات وزارت داخله، خارجه، مالیه، عدلیه، تجارت و صنایع، مخابرات، برشنا شرکت، کار امور اجتماعی و ادارات سکتور خصوصی در یک چوکات تنظیم می‌گردد.

در همین حال انعام کریموف رئیس اداره خدمات اجتماعی آذربایجان گفت که کشورش در قسمت هماهنگ ساختن ادارات دولتی از طریق برنامه خدمت آسان تجربه داشته و اینبرنامه بالای زندگی افغان‌ها تأثیر مثبت می‌گذارد.

وی گفت:

"ما امروز خوشحال هستیم که همکاری ما به سطح گسترش پیدا می‌کند که با زندگی افغان ها بسته گی دارد و آن برنامه بنام خدمت آسان می‌باشد."

این در حالیست که مسئولان نهاد هماهنگی افغان‌ها بر علیه فساد می‌گوید: بیروکراسی و پیچیده بودن کارهای اداری در ادارات دولتی خدمات عامه را به مشکل رو برو کرده‌است.

آنان می‌گویند: این کار در کنار دیگر مشکلات، راه را برای فساد پدیدۀ که افغان‌ها پس از ناامنی از آن رنج می‌برند، همواره کرده‌است.

گزارش: جاوید حسن زاده