ایران پذیرفتاست که طیارههای جنگی روسیه برای عملیات در سوریه از یک پایگاه در غرب ایران استفاده میکنند ولی صرف برای گرفتن مواد سوخت اما عساکر روسی در خاک ایران پیاده نشدهاند.
علاوالدین بروجردی، رئیس کمیتۀ امنیت ملی وسیاست خارجی پارلمان ایران گفت که طیارههای روسی از پایگاه " نوژه " در ۵۰ کیلومتری شمال غرب همدان استفاده میکنند.
او گفت که شورای عالی امنیت ملی به روسیه اجازه داده که از این پایگاه استفاده کند.
آقای بروجردی افزود:
" نیروهای روسیه در سرزمین جمهوری اسلامی ایران جابجا نشدهاند."
گزارشهای دو روز اخیر گفت طیارههای جنگی روسیه با پرواز از یک پایگاه در همدان اهداف گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش در سوریه را بمباردمان میکنند ولی مشخصا گفته نشد که از کدام پایگاه.
وزارت دفاع روسیه گفت که چندین طیارۀ نوع سو–34 با استفاده از پایگاه هوایی در همدان در شمال غرب ایران روز چهارشنبه اهداف گروه دولت اسلامی در دیرالزور سوریه را بمباران کردهاند و سپس سالم برگشتند.
وزارت دفاع روسیه ادعا کرد که بیش از ۱۵۰ شبه نظامی گروه دولت اسلامی به شمول جنگجویان اجیر خارجی کشته شدند.
گزارشها از سوریه میرسانند که در حملات هوایی روز چهارشنبه نیروهای روسی یا رژیم بشار اسد بر شهر ادلب هفده نفر کشته و حد اقل سی نفر دیگر زخمی شدند.
در این میان سازمان نظارت حقوق بشر در سوریه که مقرآن در لندن است گفت که دها غیرنظامی کشته یا زخمی شدند.
سرگی لاوروف وزیرخارجۀ روسیه از استفاده نیروهای هوایی روسیه از یک پایگاه ایران برای بمباردمان در سوریه دفاع کرد و اتهامات واشنگتن را که گویا این امر شاید نقض فیصلههای ملل متحد باشد رد کرد.
او گفت:
" فروش یا دادن طیارههای جنگی به ایران مطرح نیست. نیروهای هوایی روسیه با موافقه ایران از این طیارهها درعملیات ضد تروریزم در سوریه استفاده میکنند."
علی لاریجانی، رئیس پارلمان ایران یک روز قبل گفت روسیه کدام پایگاه نظامی دایمی در ایران ندارد ولی تاکید کرد که ایران همکاری خوب با این کشور دارد.
او گفت که قانون ایران به پایگاه نیروهای خارجی در خاک این کشور اجازه نمی دهد.
"حسین کنعانی مقدم قوماندان سابق نیروی پاسداران انقلاب اسلامی ایران به آژانس خبررسانی اسوشیتد پرس گفت که استفاده روسیه از یک پایگاه هوایی ایران به این معنی نیست که نوژه یک پایگاه روسیه است. ایران به طیارههای روسی صرف اجازۀ پائین شدن و سوخت گیری داده است و همه چیز در آنجا زیر کنترول ایرانیان است."
بسیاری ایرانیها بخاطر مداخلۀ اتحاد شوروی سابق در افغانستان در اواخر سالهای نوزده هفتاد و مداخلۀ موسکو در ایران در ایام جنگ دوم جهانی دل خوش از روسیه ندارند.