مقامات امریکا وکارشناسان میگویند که ادامۀ حمایت اسلام آباد از گروههای شورشی مخالف امریکا و درعین زمان گسترش روابط نظامی و تجارتی واشنگتن و دهلی نو از اهمیت دوستی ستراتیژیک میان امریکا وپاکستان کاستهاست.
مقامات نظامی، دیپلوماتیک و استخباراتی امریکا در واشنگتن و کارشناسان میگویند که ادامۀ حمایت اسلام آباد از گروههای شورشی مخالف امریکا و درعین زمان گسترش روابط نظامی و تجارتی واشنگتن و دهلی نو از اهمیت دوستی ستراتیژیک واشنگتن واسلام آباد کاستهاست.
گزارش آژانس خبررسانی رویترز مینویسد که واشگتن در چند سال اخیر کمکهای نظامی و اقتصادی خود با پاکستان را به شدت کاهش دادهاست که این اقدام نمایانگر نا رضایتی و مایوسی مقامات امریکا از ادامۀ حمایت اسلام آباد از شورشیان طالب در افغانستان است.
مقامات امریکایی و کارشناسان میگویند که مایوسی و نا امیدی از یک دهه به این سو بر روابط واشنگتن و اسلام آباد سایه افگندهاست و پیشرفتهای اخیر افراطیون در برخی مناطق افغانستان این مایوسی را بیشتر ساختهاست.
مایکل کوگلمن، یک کارشناس مسایل آسیای جنوبی مقیم واشنگتن گفتهاست که علایم تغییر سیاست از پاکستان به سوی هند را در منطقه میبیند.
مقامات امریکایی میگویند نارضایتی واشنگتن و بخصوص مقامات نظامی و استخباراتی امریکا از ادامۀ حمایت اسلام آباد از شورشیان طالب باعث شده تا رئیس جمهور امریکا از تصمیم قبلی خود مبنی بر داخل نساختن سربازان امریکایی در جبهات جنگ افغانستان منصرف شود.
در حالیکه قبلا فیصله شده بود که تا پایان سال جاری ۵۰۰۰ عسکر امریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند، رئیس جمهور اوباما ماه گذشته اعلان کرد که تا پایان امسال۸۴۰۰ سرباز امریکایی در افغانستان حضور خواهند داشت.
طبق ارقام حکومت امریکا کمک این کشور با پاکستان که در سال ۲۰۱۱ سه ونیم ملیارد دالر بود در سال جاری ۲۰۱۶ بیش از یک ملیارد دالر نیست.
باب کراکر، رئیس کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای امریکا در ماه مارچ امسال گفت که تلاش میکند تا از کمک ۴۳۰ ملیون دالر برای خریداری طیارههای جنگی اف – 16 به پاکستان جلوگیری کند.
آش کارتر، وزیردفاع امریکا چند هفته پیش گفت که کمک ۳۰۰ ملیون دالر به پاکستان را متوقف ساخته چون این کشور در برابر شبکۀ حقانی اقدام نکردهاست.