ملل متحد: شاید یک نسل "گم شده و بی تعلیم" در آینده داشته باشیم

سازمان ملل از افزایش بیجا شده‌های داخلی به اثر جنگ در افغانستان اظهار نگرانی کرده‌است.

بر اساس گزارش تازه سازمان ملل در ده ماه سال جاری میلادی ۳۲۳ هزار تن در افغانستان بیجا شده اند که ۵۶ درصد این بیجا شده‌ها را اطفال تشکیل می‌دهد.

گزارشگر بخش حقوق بشر سازمان ملل در این گزارش اش گفته است که این افراد با مشکل اسناد هویت رو برو اند که دست رسی این افراد را به خدمات دشوار ساخته‌است.

گزارشگر بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد به روز پنجشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که تنها در ده ماه سال ۲۰۱۶ حدود سه صد و بیست و سه هزار تن بیجا شده اند که کودکان ۵۶ درصد این بیجا شده ها را تشکیل می دهد.

چالوکا بیانی گزارشگر خاص سازمان ملل در امور حقوق بشر میگوید، این بیجا شده ها با مشکل نبود اسناد هویت روبرو اند که شایداین چالش سبب شود تا این اطفال از تعلیم بی بهره بمانند.

بیانی: کودکان بیجا شده ۵۶ درصد را تشکیل می دهد.

وی افزود:

"کودکان بیجا شده ۵۶ درصد را تشکیل می دهد ، عدم دست رسی این ها به تعلیم این خطر را به میان میاورد که ما در آینده با یک نسل گم شده روبرو خواهد شدیم که از تعلیم به دور مانده باشد."

آقای بیانی حکومت را انتقاد میکند که پالیسی ملی بیجا شده ها را تطبیق نکرده است.

به گفته گزارشگر بخش حقوق بشر سازمان ملل، برگشت مهاجران از پاکستان نیز به این مشکل افزوده است که به کمک عاجل حکومت افغانستان و کشور های جهان ضرورت جدی محسوس میشود.

بر اساس معلومات وزارت مهاجرین افغانستان در پانزده سال گذشته یک اعشاریه یک ملیون افغان بیجا شده اند که دلیل اصلی اش نا امنی ها میباشد.

به گفته این وزارت آنان در حال سروی بیجا شده های جنگ اند تا این افراد را برای موسسات کمک کننده معرفی کند.

بادون: اگر جنگ به همین شدت دوام کند این نگرانی وجود دارد که تا پایان سال ۲۰۱۶ رقم بیجا شده های داخلی تا چهارصد هزار تن افزایش یابد.

در همین حال مارک باودن معاون نماینده خاص سازمان ملل در امور افغانستان میگوید، اگر جنگ به همین شدت دوام کند این نگرانی وجود دارد که تا پایان سال ۲۰۱۶ رقم بیجا شده های داخلی تا چهارصد هزار تن افزایش یابد.

وی افزود:

" شاید تا پایان سال ۲۰۱۶ در تمام افغانستان شمار بیجا شده ها به چهار صد هزار تن افزایش یابد و شاید هم این تخمین درست نباشد."

گزارشگر سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر میگوید، آنان در ماه سپتامبر از جامعه جهانی خواستار کمک عاجل ۱۵۰ ملیون دالری شدند که تا حال به چهل درصد این کمک ها جواب مثبت داده شده است.

وی از حکومت افغانستان و جامعه جهانی میخواهد تا رسیدگی به مشکل بیجا شده های داخلی را در سرخط برنامه های قرار دهند.

حکومت افغانستان ارقام ارایه شده از سوی سازمان ملل را نادرست خوانده میگوید، شاید این سازمان افرادی را که دوباره به محلات اصلی شان برگشته اند شامل این ارقام نموده باشد.