امروز ۳۱ اکتوبر روز جهانی شهرها است.
روستا نشینان به سرعت در حال مسکن گزینی در شهر هستند.
در حال حاضر میلیونها انسان به خصوص در کشورهای رو به انکشاف زندهگی شهری را میپسندند.
رو آوردن به زندهگی شهری گاهی به این سرعت گسترش نیافته بود.
سازمان مللمتحد نیز با درک این امر در سال ۲۰۱۴ میلادی ۳۱ اکتوبر را روز جهانی شهرها نامگزاری کرد.
به اساس گزارشهای تازه ۵۴ در صد مردم در شهرها زندهگی میکنند و احتمال آن میرود که تا سال ۲۰۵۰ میلادی این در صدی به ۶۶ برسد.
سازمان ملل متحد به همین مناسبت در یک گزارش تازه گفتهاست که در حال حاضر بیشتر از نیم نفوس جهان در شهرها زندهگی میکنند و شهرها سریعاً در حال گسترشاند.
این سازمان میگوید به علتی این روز را به نام روز جهانی شهرها یاد آوری کردهاست که آگاهی عامه را در مورد شهر نشین شدن بیشتر ساخته و بر این تاکید شود که جلوگیری از مشکلات گسترش شهرها به همکاری مشترک نیاز دارد.
به اساس گزارشهای تازه ۵۴ در صد مردم در شهرها زندهگی میکنند و احتمال آن میرود که تا سال ۲۰۵۰ میلادی این در صدی به ۶۶ برسد.
به اساس آمار ملل متحد نفوس شهرها در سال ۱۹۵۰ به ۷۴۶ میلیون میرسید اما در سال ۲۰۱۴ جمعیت شهر نشینان به ۳ میلیارد و ۹ صد میلیون تن رسیدهاست.
در این میان جالب این است با آنکه بیش از نیمی از انسانها در شهرها زندهگی میکنند اما شهرها فقط یک در صد از مساحت کُره زمین را گرفتهاست.
شماری شهرهای که جمعیت آن به بیش از ده میلیون میرسد در حال حاضر به ۲۸ میرسد اما در سال ۱۹۹۰ میلادی این رقم به ده شهر میرسید.
توکیو پر نفوس ترین شهر دنیا است.
گزارش ملل متحد همچنان یاد آور شدهاست که شهر توکیو پایتخت جاپان با ۳۸ میلیون جمعیت پر نفوس ترین شهر دنیا است.
شهر واتیکان که یک دولت و مرکز کاتولیکهای جهان است با ۵۰۰ تن نفوس کم جمعیت ترین شهر به حساب میرود.
بدین ترتیب قاره آسیا با داشتن ۵۳ در صد کُل نفوس جهان در مقام اول، اروپا با ۱۴ در صد در مکان دوم و امریکای لاتین با ۱۳ در صد جمعیت کُل جهان در جایگاه سوم ایستادهاند.
در اخیر گزارش سازمان ملل متحد شهر الاحسا عربستان سعودی خلاق ترین شهر دنیا خوانده شدهاست اما با در نظرگرفتن ستندرد و کیفیت شهر ویانا اتریش و زیوریخ سویس در مقام اول و دوم رده بندی شدهاند.
گزارش: صفی الله ستانکزی