عبدالله: تلاش‌های ما برای گفتگوهای صلح نتیجۀ قطعی نداشته‎است

رئیس اجرائیه افغانستان می‎گوید، تلاش‌های صادقانه برای مذاکره با طالبان و جلب توجه پاکستان برای حمایت از روند صلح، تا هنوز هیچ نتیجه قطعی در پی نداشته‎است.

عبدالله عبدالله این اظهارات را امروز در سخنرانی خود در نشست صدراعظمان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای کرده‌است.

عبدالله همچنان گفت، گروه‎های مختلف با داشتن عمق و ریشه در بیرون از مرزهای افغانستان، در چندین ولایت افغانستان، مشغول ادامه جنگ اند.

عبدالله: تلاش‌های صادقانه ما برای مذاکره با طالبان و جلب توجه پاکستان برای حمایت از روند صلح، تا هنوز هیچ نتیجه قطعی درپی نداشته‌است.

او افزود:

"تلاش‌های صادقانه ما برای مذاکره با طالبان و جلب توجه پاکستان برای حمایت از روند صلح، تا هنوز هیچ نتیجه قطعی درپی نداشته‌است. گروه‌های مختلف دهشت ا‌فگن و گروهای شبه‌ نظامی با داشتن عمق و ریشه در بیرون از مرزهای افغانستان، در چندین ولایت، مشغول ادامه جنگ‌های فرسایشی‌اند. این گروه‌ها تلاش دارند با عملیات‌های انتحاری و کشتن افراد ملکی، صلح و آرامش را برهم زنند. ولی تلاش‌های آنان ناکام گردیده و نیروهای شجاعِ دفاعی و امنیتی افغانستان به مبارزه تمام عیار خویش علیه آنان ادامه می‌دهند."

رئیس اجرائیه افغانستان در ادامه افزوده‌است که دهشت‌ افگنی و افراطگرایی به شمول داعش، تهدید جدی برای صلح و ثبات منطقه است.

به گفته آقای عبدالله، از دهشت افگنان نباید به مثابه قوای نیابتی در رقابت‌های منطقه‌یی یا نزاع‌ها استفاده شود، باید مشترکاً با آنان جنگید تا شکست‌شان قطعی شود.

نشست صدراعظمان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای امروز در بشکیک پایتخت قرغزستان آغاز شد.

افغانستان در این سازمان نقش ناظر را دارد.

افغانستان در این سازمان نقش ناظر را دارد.

رئیس اجرائیه افغانستان در سخنرانی خود یکبار دیگر خواهان عضویت دایمی این سازمان شده و از اعضای این سازمان خواسته‌است تا از عضویت دایمی افغانستان در سازمان همکاری‎های شانگهای حمایت کنند.

هند و پاکستان در ماه جون امسال تفاهم‌نامه را برای پیوستن به عضویت دایمی این سازمان امضا کردند.

رئیس اجرائیه افغانستان همچنان به مسایل اقتصادی اشاره کرده و گفته‎است که همکاری‌های منطقه‌یی، یکی از ابزار مؤثر برای ارزیابی چالش‌های منطقه‌یی و یکپارچگی اقتصادی است.

عبدالله: امیدواریم این تلاش‌ها از طریق عملی شدن تاپی، کاسا یکهزار و توافق‌نامه بندر چابهار به ثمر برسد.

او افزود:

"افغانستان با استفاده از ساز و کارهای منطقه‌یی موجود، مانند ریکا و روند قلب آسیا و به همکاری کشورهای منطقه‌یی و دوستان بین‌المللی، به همکاری‌های منطقه‌یی به عنوان یک اولویت نگاه می‌کند و در تلاش است، افغانستان را به مرکز منطقه‌یی و چهار راه اقتصادی برای تجارت، عبور، انتقال انرژی، اتصال و تجارت در قلب آسیا تبدیل نماید. امیدواریم این تلاش‌ها از طریق عملی شدن تاپی، کاسا یکهزار و توافق‌نامه بندر چابهار به ثمر برسد."

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی ایجاد گردیده که قرغزستان، قزاقستان، تاجکستان، ازبکستان، روسیه و چین اعضای دایمی این سازمان را تشکیل می‌دهند.