نهادهای مدنی: تدابیر حکومت در برابر مخالفان مسلح ضعیف است

شبکه نهادهای جامعه مدنی افغانستان، تدابیر حکومت در برابر مخالفان مسلح را ضعیف می‎خواند.

اعضای این شبکه روز جمعه در نشست خبری در کابل گفتند، اخیراً حملات بالای افراد ملکی و مراسم مذهبی در کشور افزایش یافته و نیاز است تا حکومت برای تأمین امنیت مردم تدابیر جدی اتخاذ کند.

آنان می‎گویند، اگر این روند ادامه یابد، زنده‌گی مردم به خطر روبرو خواهد بود.

اعضای این شبکه گفتند که مخالفان مسلح برای گسترش دهشت افگنی و کشتن افراد ملکی از تکتیک‌های جدید کار می‎گیرند و نیاز است تا ارگان‎های امنیتی بر علاوه افزایش تلاش‎های استخباراتی، تدابیر امنیتی را نیز شدت بخشد.

سید ناصر موسوی عضو این شبکه گفت:

"فعلاً دشمنان صلح ستراتیژی شان را از جنگ مستقیم با دولت تغییر داده و افراد ملکی را هدف قرار می‎دهند، برنامه پیشگیرانه حکومت برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن افراد ملکی کافی نیست، باید برای حفظ جان آنان تلاش بیشتر کند."

این اظهارات در حالی مطرح می‎شود که دوشنبه هفته گذشته در نتیجه یک حمله انتحاری در مراسم مذهبی در مسجد باقرالعلوم حدود ۳۰ تن کشته و ۹۰ فرد دیگر زخمی شدند و مسئولیت این حمله را گروه داعش به عهده گرفته‎است.

حمله بر یک مسجد در کابل

پس از حمله بر زیارت کارته سخی که حدود دو ماه قبل رخ داد این دومین حمله است که بالای افراد ملکی صورت می‎گیرد.

خواستیم در این زمینه پاسخ مسئولین وزارت داخله را نیز داشته باشیم اما هیچ یک از آنان به تماس‎های مکرر ما پاسخ ندادند.

در عین حال برخی از آگاهان امنیتی می‎گویند که این نخستین بار نیست که مخالفان مسلح بالای اماکن مقدس حمله ور می‎شوند بلکه در سال‎های گذشته نیز افراد ملکی در محلات مشابه از سوی مخالفان مسلح کشته شده‎اند.

عبدالباری عارض یکی از این آگاهان در صحبت با رادیو آزادی، افزایش این حملات را ناشی از کمبود ظرفیت در رهبری ارگان‎های امنیتی خوانده گفت، حکومت باید افراد مسلکی را در رأس ارگان‎های امنیتی بگمارد.

او افزود:

"حکومت مسئولیت تأمین امنیت مردم را دارد، ارگان‎های سه گانه امنیتی باید گام‎های استوار بردارند هر چند که اکثراً افراد غیر مسلکی در رأس این ارگان‎ها قرار دارند و تجارب کمتر دارند."

اعضای شبکه نهادهای جامعه مدنی می‎گویند، تروریستان نه تنها که بالای افراد ملکی حمله می‎کنند بلکه می‎خواهند تا با این کار شان میان شعیه‎ها و سنی‎های افغانستان اختلافاتی را ایجاد کنند.

به گفته آنان تروریزم دشمن همه انسانیت است و افغان‎ها باید اتحاد شان را حفظ کنند.

پیش از این وزارت حج و اوقاف نیز گفته‎است که حکومت از اهداف مخالفان مسلح با خبر است و هرگز اجازه نخواهد داد تا در آن موفق شود.

گزارش از تمیم اخگر