ششمین کنفرانس قلب آسیا با سخنرانی غنی و مودی آغاز می‌شود

ششمین کنفرانس قلب آسیا-روند استانبول به سطح وزیران خارجه امروز در امرتسر هند در حالی برگزار می‎شود که افغانستان با چالش‌های امنیتی فراوانی رو به روست.

مبارزۀ مشترک با تروریزم در سطح منطقه و همکاری برای آوردن ثبات در افغانستان از اهداف کلیدی این نشست است.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان شام دیروز وارد امرتسر هند شد و پیش از آغاز کنفرانس، یک‌جا با نریندرا مودی صدراعظم هند از معبد طلایی که یک مکان تاریخی مذهبی است دیدن کرد.

ویکاس سوارپ سخنگوی وزارت خارجۀ هند در پیامی روی صفحۀ تویترش نوشت که این دیدار نشانۀ از مشارکت است.

به گزارش روزنامۀ هندو چاپ هند، مقام‌های ارشد از چهارده کشور به شمول هند، چین، روسیه، ایران و پاکستان و نماینده‎گان از هفده کشور حامی در مورد مسایل مختلف به شمول چگونگی مبارزه با تهدید تروریزم، افراطگرایی و تندروی روز شنبه صحبت کردند.

شیدا محمد ابدالی سفیر افغانستان در دهلی جدید هم دیروز به رادیو آزادی گفت که همه موارد در چهارچوب یک اعلامیۀ مشترک امروز یکشنبه اعلام خواهد شد.

ابدالی: رئیس جمهور افغانستان و صدراعظم هند جلسه را آغاز می‎کنند.

وی افزود:

"رئیس جمهور افغانستان و صدراعظم هند جلسه را آغاز می‎کنند که در آن اعلامیۀ مشترک اعلام خواهد شد. مبارزه علیه تروریزم و به دست آوردن رشد و پیشرفت اقتصادی در منطقه مورد بحث قرار می‎گیرد."

سرتاج عزیز مشاور صدراعظم پاکستان در امور خارجی هم درین نشست اشتراک می‎کند.

این کنفرانس در حالی برگزار می‎شود که تنش‌ها میان اسلام‌آباد و دهلی جدید اوج گرفته‎است.

احمد سعیدی دیپلومات پیشین افغان در پاکستان به‌ این باور است که اسلام‌آباد راه دیگری به جز از اشتراک درین نشست نداشته‎است.

پذیرایی از رئیس جمهور افغانستان

او در صحبت با رادیو آزادی گفت:

"باور من این است که پس از تحریم شدن اجلاس سارک و نزاکت‌های که این روزها بر سر کشمیر میان هند و پاکستان وجود دارد، یک بار دیگر پاکستان را مجبور ساخته تا اشتراک کند و پیش از پیش مقدماتی را برای صلح و صداقت مطرح کند. من باور دارم که پاکستان بعد ازین یا باید راه برود یا اینکه با انزوای جهانی را بپذیرد."

ششمین کنفرانس قلب آسیا در حالی برگزار می‌شود که افغانستان با افزایش تحرکات طالبان رو به روست.

مقام‌های افغان همواره پاکستان را به حمایت از شورشیان و پناه دادن به آنان متهم کرده‎اند.

اما اسلام‌آباد این اتهامات را رد کرده‎است.

نشست قلب آسیا موسوم به پروسۀ استانبول در سال ۲۰۱۱ میلادی تشکیل شد.

چهارده عضو آن کشورهای افغانستان، ایران، پاکستان، تاجکستان، هند، ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، ترکمنستان، قزاقستان، قرغزستان، آذربایجان و روسیه است.

پنج جلسه قبلی قلب آسیا ظاهراً نتوانست در افغانستان صلح و ثبات پایدار بیاورد، اکنون دیده شود که شمشین نشست برای افغانستان چی به ارمغان خواهد آورد.