روسیه و چین یک قطعنامه شورای امنیت مللمتحد را ویتو کردند که قدرتهای غربی خواهان صدور آن بودند و بر اساس آن متارکه هفت روزه در شهر حلب برقرار میشد.
روسیه ادعا داشت که این اقدام به ملیشهها اجازه خواهد داد تا دوباره بسیج شوند و گفتگوهای پلان شده بین مسکو و واشگتن که قرار است در این هفته صورت گیرد به تعویق افتد.
این اقدام روسیه و چین باعث انتقادات شدید امریکا و بریتانیا شدهاست.
این ششمین باریست که روسیه یک قطعنامه شورای امنیت را در مورد سوریه بعد از آغاز جنگ داخلی آنکشور در سال ۲۰۱۱ ویتو میکند و بار پنجم است که چین چنین کار را میکند.
روسیه ادعا داشت که این اقدام به ملیشهها اجازه خواهد داد تا دوباره بسیج شوند.
ویتالی چورکین سفیر روسیه در مللمتحد در مورد دلیل این ویتو گفت:
"چنانچه میدانیم چنین وقفهها از سوی جنگجویان استفاده شده است تا تجهیزات و مواضع شانرا تقویت بخشند و این مسئله تنها رنجی را که غیر نظامیان میکشند بدتر خواهد ساخت."
میشل سیسون معاون سفیر امریکا در مللمتحد ازین اقدام روسیه و چین انتقاد کرده و به جلسه شورای امنیت گفت، به یک پیشرفت در مسئله حلب به این سبب دست یافته نشدهاست که روسیه بیشتر متوجه حفظ دستآوردهای نظامیاش بوده نه کمک به باشندههای حلب.
خانم سیسون گفت ویتو کردن قطعنامه متارکه به معنای حکم اعدام مردان، زنان و اطفال بیگناه در شهر حلب است.
او افزود:
"بگذارید به شما بگویم که روسیه و چین این قطعنامه را امروز ویتو کردند و به ادامه بمباردمان حلب اجازه دادند. آنها رسانیدن ادویه ابتدایی را به مردمی مانع شدند که بدون این دوا میمیرند. آنها تخلیه مردم مریض و افراد در حال مرگ را مانع شدهاند که چانس نجات از شفاخانهها و کلینیکهای بمبارد شده در شرق حلب را دارند. آنها عرضه مواد غذایی به غیر نظامیانی را مانع شدهاند که میتوانند از گرسنگی بمیرند."
متیو ریکرافت سفیر بریتانیا در مللمتحد از اقدام چین مبنی بر ویتوی این قطعنامه انتقاد کرده گفت، چین باوجود آنکه مکرراً از عدم سیاسی شدن این مسئله سخن گفتهاست باوجود آنهم در اینجا جانب روسیه را گرفتهاست که خود یک طرف جنگ در سوریه است.