حلب برای قرنها بزرگترین شهر فرهنگی و اقتصادی سوریه بود و جاهای تاریخی آن سالانه پای سیاحان را از سرتاسر جهان به آنجا میکشاند، اما اکنون به جز از ویرانی و خرابه چیزی دیگری از جنگهای شدید در این شهر باقی نماندهاست.
خبرگزاری اسوشیتتد پرس در مورد وضعیت میدان الحطیب (Al-Hatab) مشهور ترین میدان شهر حلب که به تازهگی دوباره به کنترول اردوی سوریه درآمد، نوشته است.
علا السید (Alaa al-Sayyed) وکیل و تاریخ نگار از سوریه به این خبرگزاری گفتهاست:
" زمانیکه میدان الحطیب را دیدم اصلاٌ باور نمیکردم که این همان میدان قدیمی و مشهور حلب باشد."
جنگها، مسجد معروف اموی قرن یازده را که در حلب واقع است، نیز به شدت آسیب رساندهاست.
لوازم شکسته و ریخته خانهها در کنار ساختمانهای ویران به نظر میرسند.
بازار سر بسته حلب که زمانی بزرگترین محل خرید و فروش و تجمع صنعتگران و تجار در جهان خوانده میشد نیز در جنگها به ویرانه مبدل شدهاست.
تجار از سرتاسر جهان به چهار هزار دوکان این بازار میآمدند و حدود چهل کاروانسرا در اطراف این بازار موجود بود، اما بر اساس گزارش اسوشیتتد پرس اکنون دیوارهای این بازار نشانه از حملات راکتی و انفجارها اند و کسی در آن دیده نمیشود.
ابو احمد ( Abu Ahmad) پنچاه ساله که زمانی چندین دوکان در این بازار داشت میگوید، زمانیکه جنگ شدت گرفت مجبور به ترک حلب شد و به گفته او برای ترک این شهر حتی پول نداشت و ناچار زیورات خانم اش را فروخت.
جنگ در شهر حلب همچنان مسجد سلمانیه یکی از بناهای تاریخی این شهر را تخریب کردهاست.
در این شهر خرابههای ساختمانهای رهایشی به نظر میخورند.
هوتل مشهور و مجلل کارلتون واقع در این شهر در ۲۰۱۴ میلادی در انفجار بمبها تخریب شد و در منطقه اقیول (Aqyul) خرابههای ساختمانهای رهایشی به نظر میخورند و این ساختمانها تا منطقه باب الحدید ویران شدهاند.
لوازم شکسته و ریخته خانهها در کنار ساختمانهای ویران به نظر میرسند حتی قبرستانهای شهر حلب نیز از جنگ در آمان نمانده و سنگهای قبرها شکسته و ریختهاند.