تایمز
روزنامه تایمز چاپ لندن در شماره اخیر خود در مورد اشتراک بعضی رهبران طالبان در کنفرانس وحدت اسلامی در تهران مطلبی را به نشر رسانده که در بخش آن مینویسد که تهران و طالبان همیشه این ادعا را که ایران از طالبان حمایت میکند، رد میکردند، اما با دعوت هییت طالبان به تهران برای اشتراک در کنفرانس وحدت مذاهب، این ارتباط را برملا ساختند.
به نوشته روزنامه بردن طالبان به تهران به تمام بازی کنان بحران افغانستان یک پیام واضح میرساند و آن اینست که بعد از تصرف شهر حلب از دست شورشیان تحت حمایت امریکا و عربستان سعودی ایران میتواند بر مسایل در جبهات شرق میانه و ماورای آن تاثیر گذار باشد.
روزنامه تایمز میافزاید پیروزی رژیم سوریه در حلب که به کمک ایران و روسیه ممکن شد، ایران را جسورتر ساختهاست.
روزنامه مینویسد ادارات استخباراتی غرب همیشه در مورد حمایت ایران از طالبان و حتی ارتباط طالبان با بعضی از شبکههای امنیتی ایران در رابطه قاچاق مواد مخدر سخن میگفتند، اما اکنون خود ایران نشان میدهد که در بازی افغانستان عملا دخیل میباشد.
از سوی دیگر به نوشته تایمز منابع طالبان گفتهاند که اشتراک آنها در کنفرانس تهران به آنها زمینه مشروعیت را به حیث یک جناح در افغانستان فراهم ساختهاست.
روزنامه از قول طاهر خان یک خبرنگار پاکستانی که با طالبان نزدیک میباشد مینویسد که گفتهاست ایران از امکانات خود در افغانستان زیرکانه استفاده میکند.
او گفتهاست نقش عربستان سعودی در پروسه صلح افغانستان بسیار کاهش یافته و عدم رضایت طالبان از کشورهای عربی یکی از سببهای نزدیکی آنها با ایران میباشد.
ده هیل
نشریه ده هیلThe Hillچاپ امریکا در شماره اخیر خود به گزارش نیمه ساله وزارت دفاع امریکا در باره افغانستان اشاره میکند که در آن گفته میشود، قوای نظامی و امنیتی افغانستان پیشرفت کردهاند، ولی تداوم ندارند.
به نوشته نشریه در گزارش ۱۰۶ صفحه یی وزارت دفاع امریکا آمدهاست قوای افغان عموما در جنگها ثابت کردند که میتوانند از مراکز عمده اهالی نشین و شهرها دفاع کنند و نگذاشتند که طالبان کدام شهر و یا منطقه مهم را تصرف نمایند، اما به نوشته نشریه در روستاها و مناطق دور دست باز هم طالبان حملات خود را دوام میدهند و نظر به تخمینها ده درصد اهالی افغانستان در مناطق تحت تسلط طالبان بسر میبرند.
نشریه ده هیل مینویسد وزارت دفاع امریکا به این باور است که اردوی افغانستان یک پیشرفت دیگر هم داشته که از حالت دفاعی به حالت تهاجمی رفتهاست ولی در ساحه محافظت، اکمال و رهبری نارسایی دارد که در این ساحات به دوام کمکهای بین المللی مخصوصا امریکا نیاز دارد.