واشنگتن تایمز: ۲۰۱۶ خونین ترین سال در افغانستان بوده‌است

روزنامه واشنگتن تایمز در مقالۀ در باره افغانستان در شماره تازۀ خود نوشته‎است که با آغاز شانزدهمین سال جنگ ایالات متحده در افغانستان شمار تلفات افزایش یافته‎است.

روزنامه نوشته‎است که هزاران سرباز افغان، غیر نظامی و جنگجوی طالبان در یکی از خونین ترین فصل‌های جنگ ایالات متحده در افغانستان کشته شده‎اند.

به نوشته واشنگتن تایمز در نتیجۀ افزایش حمله‌های طالبان در جریان سال ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۶۰ هزار افغان کشته و زخمی شده‎اند.

روزنامه در ادامه نوشته‎است که مقام‌های افغان از ارایۀ ارقام دقیق تلفات نیروهای امنیتی دفاعی این‌کشور خودداری می‎کنند.

واشنگتن تایمز به نقل از محمد رادمنش معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان نوشته که میزان تلفات نیروهای افغان نسبت به سال گذشته میلادی امسال ده درصد افزایش یافته‎است.

اما، او افزوده‎است که در جریان عملیات‌های نیروهای افغان ۱۸ هزار مخالف مسلح حکومت کشته شده، ۱۲ هزار دیگر زخمی و هزاران تن از طالبان مسلح و قوماندانان‌ شان دستگیر شده‎اند.

اما، واشنگتن تایمز به ارقام ارائه شده از سوی دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در کابل (یونما) اشاره کرده که به اساس آن در نتیجۀ عملیات‌های ضد طالبان در جریان سال روان بیش از ۳ هزار غیر نظامی افغان کشته شده‎اند.

واشنگتن تایمز با کارشناسان انستیتوت مطالعات جنگ و صلح که یک مرکز تحقیقاتی مستقر در واشنگتن است، هم صحبت کرده و از قول آنان نوشته که نیروهای اردوی ملی افغانستان در مناطق تحت حاکمیت حکومت افغانستان هنوز هم به پشتیبانی بیشتر ایالات متحده امریکا نیاز دارند.

دَ هیل

روزنامۀ امریکایی "دَ هیل" در شمارۀ تازه خود در مطلبی در باره افغانستان نوشته‎است وعده‎های را که دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحدۀ در مورد ختم مأموریت‌های اردوی امریکا در بارۀ دولت سازی در افغانستان سپرد، آزموده خواهد شد.

ترمپ در سخنرانی‌های گذشتۀ خود چند بار دولت سازی یا تغییر رژیم در برخی از کشورها را یک اشتباه بزرگ خوانده‎است.

روزنامۀ "دَ هیل" افزوده‎است که نام افغانستان در جریان کمپاین‌های انتخاباتی ایالات متحده امریکا به ندرت یاد می‎شد.

در ادامۀ این مقاله به یک گفت‌وگوی ترمپ با شبکۀ سی ان ان اشاره شده که او در جریان آن رفتن ایالات متحده امریکا به افغانستان را در همان آغاز اشتباه خوانده و گفته بود که رئیس جمهور امریکا گزینۀ دیگری به جز از نگهداشتن نیرو در افغانستان ندارد.

در ادامۀ مقاله اما آمده‎است که دو هفته بعد، ترمپ در یک گفت‌وگوی دیگر با عقب نشینی از سخنان قبلی‌اش گفت که او هرگز مأموریت افغانستان را اشتباه نخوانده و این‌که او روی ضرورت استقرار نیروهای امریکایی در افغانستان اصرار ورزیده‌است.

در ادامه این مقاله آمده‎است که بارک اوباما رئیس جمهور امریکا دوبار مجبور شد که به اساس تقاضاهای قوماندانان نظامی کشورش شمار نیروهای امریکایی را در افغانستان افزایش دهد.

روزنامۀ "دَ هیل" نوشته که ممکن است دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا هم اکنون با عین وضعیت رو به رو شود.