تبصره نشریه دیپلومات در مورد گسترش داعش در ۲۰۱۷ در افغانستان

نشریه دیپلومات در تازه ترین شماره اش گزارشی را نشر کرده در باره احتمال گسترش فعالیت‎های داعش در سال ۲۰۱۷ میلادی.

نویسنده این گزارش داوود ختک سردبیر بخش پاکستان رادیو آزادی است.

درین گزارش به عملیات نظامی علیه داعش اشاره شده که در سال ۲۰۱۶ این گروه را تا حدی تضعیف کرد.

اما همزمان در گزارش به مواردی اشاره شده که به باور نویسنده می‎تواند سبب تقویت دوباره گروه موسوم به داعش یا دولت اسلامی در افغانستان شود.

نویسنده یکی ازین موارد را گسترش روابط میان پاکستان و روسیه میداند دو کشوری که در جنگ سرد دشمنان سر سخت بودند و حالا از بازیگران اصلی سیاست در منطقه استند.

درین گزارش نشریه دپلومات همچنان به نزدیکی طالبان و ایران اشاره شده‎است.

طالبان در زمان حاکمیت شان در افغانستان با ایران رابطه خوب نداشتند.

همزمان با این مقاله نویس به این باور است که امریکا که برای سال‎ها همپیمان نزدیک پاکستان بود روابط دیپلوماتیکش با اسلام آباد را کم ساخته و برعکس با هند بیشتر نزدیک شده، در حالی‎که نقش فعال هند در افغانستان برای پاکستان نگران کننده‎است.

در ادامه گزارش دیپلومات آمده‎است که روسیه و امریکا درگیر رقابت‎های بزرگ در اروپا و شرق میانه اند و به نظر نمیرسد در آینده نزدیک بالای مسئله افغانستان باهم به نتیجه برسند.

نویسنده این مقاله نشریه دپلومات باور دارد که ائتلاف‎های جدید در منطقه سبب خواهد شد تا گروه‎های مسلح و جنگسالاران جدید سر بلند کنند و هر کدام از جناح‎های بین المللی مختلف حمایت دریافت کنند.

مسایل دیگر از جمله اختلافات گروهی بین طالبان، موجودیت گروه‎های مافیایی و حمایت خارجی‎ها از جناح‎های مختلف می‎توانند به باور نویسنده سبب تقویت داعش در سال ۲۰۱۷ شوند.

کرستین ساینس

روزنامه کرستین ساینس مانیتور هم موضوع نسبتآ مشابه را بر رسی کرده و گزارشی نوشته‎است زیر عنوان "روسیه: صفحه جدید در جنگ افغانستان".

درین گزارش به این مسئله پرداخته شده که آیا روسیه در افغانستان می‎تواند همپیمان خوب برای امریکا شود یا خیر.

نویسنده به این باور است که روسیه فکر می‎کند که ممکن است جنگجویان تندرو از سوریه فرار کرده به افغانستان بیایند و بناً در این‎جا باید با آن‎ها مبارزه شود.

در ادامه گزارش آمده که ایالات متحده امریکا نیز همین هدف را دنبال می‎کند اما با انگیزه متفاوت.

پاول سترونکسی، یک تحلیلگر سیاسی به کرستین ساینس مانیتور گفته‎است که روسیه در افغانستان منافع مستقیم ندارد بلکه می‎خواهد از گسترش نا امنی‎های افغانستان به آسیای مرکزی جلوگیری کند.