حدود یک ماه پیش رئیس جمهور محمد اشرف غنی کمیشنران جدید کمیسیونهای انتخاباتی را معرفی کرد و اما انتقادهای وجود دارد که تا حال کار این کمیسیونها به کندی پیش میرود.
کمیسیون مستقل انتخابات ادعاهای را رد میکند که گویا کار این کمیسیون به کندی به پیش میرود.
قبل ازین ادعاهای مبنی بر کندی کار این کمیسیون از سوی شماری از نهادهای جامعه مدنی اظهار شده بود.
گلا جان عبدالبدیع صیاد عضو و سخنگوی این کمیسیون روز چهار شنبه به رادیو آزادی گفت، پس از تعیین رئیس دارالانشا و مواصلت تخصیص بودجه این کمیسیون، کارهای آنان سرعت خواهد یافت.
صیاد میگوید، مردم و نهادهای ناظر بر انتخابات باید با توجه به مشکلات و امکانات این کمیسیون نسبت به کار آنان قضاوت کنند.
وی همچنان گفت، هرچند این کمیسیون در یک ماه اخیر کارهای مهم را انجام دادهاست اما با معرفی رئیس دارالانشا و منظوری بودجه فعالیت این کمیسیون بیشتر خواهد شد.
صیاد: "آنها باید قضاوت منصفانه داشته باشند.
او افزود:
"آنها باید قضاوت منصفانه داشته باشند اگر آنها نهادهای ناظر بر انتخابات و یا هر کسی کهاند، من میتوانم اطمیمان بدهم که در یک ماه اخیر ما بسیاری کارها را انجام دادهایم، به شما معلوم است که کمیسیون در یک حالت فلج قرار داشت."
صیاد هرچند تاریخ دقیق برگزاری انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها را مشخص نمیسازد؛ اما میگوید، پس از بدسترس قرار دادن بودجه و به کار آغاز کردن دارالانشا، این کمیسیون به زودی تاریخ مناسبی را برای برگزاری انتخابات پارلمانی اعلام خواهد کرد.
هرچند بر اساس قانون انتخابات ولسی جرگه باید در بهار سال گذشته برگزار میشد؛ اما تاخیر در آوردن اصلاح کمیسیونهای انتخاباتی کمبود بودجه و نا امنیها از عواملی گفته میشوند که سبب تاخیر در برگزاری انتخابات ولسی جرگه شد.
پیش از این سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات گفتهاست ممکن تا دو ماه دیگر تاریخ دقیق برگزاری انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها اعلام گردد.
با این شبکه نهادهای مدنی مرتبط با انتخابات یا اکسین تاکید میورزد آنگونه که لازم بود در کمیسیونهای انتخاباتی افراد مسکلی تعین نشدند.
سپین غر: مشکل جدی از بابت کمبود تجربه و توانایی است.
جانداد سپین غر رئیس این شبکه روز چهار شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، در حال حاضر در کمیسیون مستقل انتخابات کمبود تجربه محسوس است و اظهار امیدواری کرد که با آغاز کار دارالانشاء این کمبودی نیز تکمیل گردد.
او افزود:
"حالا میبینیم که یک مشکل جدی از بابت کمبود تجربه و توانایی است و یگانه راه حل این است که در دارالانشا افراد با تجربه و مسلکی تعین شود تا این کمبود را پر کنند."
به گفته سپین غر هرچند آنان پیش از این بر تعین افراد مسلکی در کمیسیونهای انتخاباتی تاکید کردند اما با آن هم کمیسیونهای انتخاباتی که مسئولیت بزرگ را بر دوش دارند به گفته وی از بازیهای سیاسی به دور نماند.
مقامهای حکومت پیش از این گفته بودند که کمیشنران جدید از طریق پروسه شفاف تعین شدهاند و در انتخاب کمیشنران روابط سیاسی نه بلکه فهم و دانش در نظر گرفتهاست.
گزارش: نصرت پارسا