بامیان یکی از ولایتهای فقیر نشین کشور است که در سالهای اخیر خشکسالی و کاهش میزان تولیدات زراعتی باعث افزایش فقر در این ولایت شدهاست.
در فصل زمستان نیز این خانوادههای فقیر با مشکلات زیادتری دست و پنجه نرم میکنند و نیاز بیشتری به کمک دارند.
ربابه یکی از باشندههای ولایت بامیان که در مغارۀ زندگی میکند در مورد نیازمندیهای خود به رادیو آزادی گفت:
"ما به کمک نیاز داریم، بیشتر به مواد غذایی ضرورت داریم به همین دلیل در این سرما من به دنبال کمک میگردم. همینطور ما در زمستان سوخت نداریم که بتوانیم مغارههای که در آن زندگی میکنیم را گرم کنیم."
طبق آمار ارائه شده از طرف کمیته حالت اضطرار بامیان، در سالجاری در سطح ولایت بامیان در حدود ۲۶ هزار فامیل فقیر نیاز به کمک فوری مواد غذایی دارند.
برات علی که از ناحیه چشم نابینا بود در این مورد اضافه کرد:
"کمکهای لباس زمستانی برای ما خوب است چون اطفال ما لباس ندارند ولی ما به کمکهای بیشتر نیاز داریم. ما بیشتر به مواد غذایی مانند آرد و روغن نیاز داریم، ما به سوخت زمستانی احتیاج داریم. البته از کسانی که کمک لباس زمستانی فرستادند هم تشکری میکنم."
هر سال کمکهای زمستانی از طریق مؤسسات خیریه و ارگانهای دولتی به فامیلهای فقیر در ولایت بامیان توزیع میشود اما به گفته مسئولین، این کمکها کافی نبوده و فقط برای تعداد محدودی توزیع میشود.
نوروز علی علیزاده معاون حمایوی سکرتر جنرال جمعیت هلال احمر افغانی در این مورد گفت که در سال جاری این اداره برای ۲۰ هزار فامیل فقیر و بیبضاعت در سطح کشور کمکهای زمستانی توزیع کردهاست.
آقای علیزاده اضافه کرد:
"در این اواخر یک جلسه برای هماهنگی و جذب کمکهای بیشتر از طریق جمعیت هلال احمر افغانی در کشور قطر برگزار شد که در این جلسه جمعیتهای هلال احمر کشورهای دیگر وعده دادند تا کمکهای بیشتر را از طریق جمعیت هلال احمر افغانی به مردم فقیر افغانستان بفرستند. به همین دلیل ما امیدوار هستیم تا بتوانیم خدمات بیشتری را به مردم عرضه کنیم."
به گفته مسئولان کمیته مبارزه با حوادث طبیعی بامیان، در زمستان سال جاری این کمیته برای حدود پنج هزار فامیل فقیر بسته کمکهای اضطراری در دسترس دارد اما مشکل عمده نبود کمکهای غذایی برای فامیلهای فقیر است که در فصل سرما این خانوادهها بیشتر به کمکهای غذایی نیازمند هستند.
طاهر زُهیر والی بامیان در مورد نیازمندی مردم بامیان به کمکهای زمستانی گفت:
"بامیان یکی از ولایتهای کمتر انکشاف یافتهاست و مردم فقیری که در این ولایت زندگی میکنند تعداد شان نسبت به سایر ولایات بیشتر است. طبق آمار های غیر رسمی ارائه شده، بیشتر از پنجاه فیصد مردم بامیان زیر خط فقر زندگی میکنند."
این در حالی است که با وجود ناامنی در کشور و نبود فرصت شغلی در بامیان بسیاری از خانوادهها از محلهای زندگی خود نقل مکان کردهاند که این خود باعث افزایش خانوادههای فقیر و بیجا شده در این ولایت میشود.
همینطور با گذشت ۱۴ سال از کمکهای جامعه جهانی به افغانستان، هنوز هم بیش از دو صد فامیل در فصل زمستان در مغارههای بامیان بدون امکانات اولیه زندگی میکنند.
گزارش: عباس نادری