اتحادیه اروپا میگوید، افغانستان هنوز هم در ردیف کشورهای آغشته به فساد قرار داشته و باید در راستای مبارزه با آن عملاً اقدام صورت گیرد.
معاون سفیر اتحادیه اروپا در کابل روز پنجشنبه در یک نشست تحت نام قهرمانان امانتدار گفت، با آنکه در جریان دو سال گذشته حکومت افغانستان بر ضد فساد اقدماتی را انجام داده اما باید این اقدامات بیشتر گردد.
وی میگوید، با وجود تلاشهای حکومت افغانستان در راستای مبارزه با فساد اما هنوز هم این روند به کندی پیش میرود.
جورج کنینگهم همچنان گفت افغانستان هنوز هم در ردیف کشورهای آغشته به فساد قرار دارد و تأکید میکند که مبارزه علیه آن باید بیشتر گردد.
او افزود:
"افغانستان هنوز هم در ردیف کشورهای آغشته به فساد قرار دارد و نیاز است تا اقدامات بیشتر در زمینه صورت گیرد کارها به کندی پیش میرود ما نیاز داریم تا شاهد بررسی شماری زیادی از قضایای فساد باشیم و اینکه افراد متهم به فساد محاکمه شوند."
آقای کنینگهم میگوید، با آنکه شماری از مفسدین به پنجه قانون سپرده شدهاند اما به گفته وی هنوز هم برخی افراد هستند که باید محاکمه شوند و دوسیههای فساد آنها بررسی گردد.
اتحادیه اروپا در حالی روی مبارزه جدی علیه فساد تأکید میکند که سازمان شفافیت در یک گزارش تازهاش نوشتهاست که افغانستان در میان ۱۷۶ کشور با داشتن ۱۵ امتیاز در رده ۱۶۹م قرار گرفتهاست.
در گزارش سال قبل این سازمان، افغانستان پس از سومالیا و کوریای شمالی سومین فاسدترین کشور جهان بود، اما حالا توانسته از این میان بیرون شده و در رده هشتم قرار گیرد.
حدود یک سال قبل حکومت افغانستان بخاطر مبارزه با فساد مرکز عدلی و قضای مبارزه با فساد را ایجاد کرد و این مرکز در جریان چند ماه گذشته چندین تن را به اتهام فساد در جلسات علنی محاکمه کردهاست.
از سوی هم اکرام افضلی رئیس دیدهبان شفافیت افغانستان که در این نشست حضور داشت گفت، مبارزه با فساد نباید بیش از این سیاسی گردد و باید برای مردم نیز سهم داده شود.
او افزود:
"متاسفانه که تا حال حکومت افغانستان مبارزه با فساد را به شکل که لازم بود نهادینه نساخته مردم در امر مبارزه با فساد باید سهیم باشند و واقعاً نهادهای مردمی ساخته شود که دیگر مبارزه با فساد به شکل سیاسی در افغانستان پیش برود."
آقای افضلی میگوید، در جریان دو سال گذشته حکومت بخاطر جلوگیری از فساد کارهای را انجام داده اما به گفته وی این کارها کافی نیست.
در عین حال عبدالستار مراد وزیر اقتصاد نیز تائید میکند که اقدامات حکومت در راستای مبارزه با فساد کافی نیست.
او افزود:
"رهبری کشور در مبارزه علیه فساد تصمیم جدی و قاطع دارد اینکه ما در دو سال گذشته چه دستاوردهای داشتیم واقعاً من قانع نیستم."
جوانان ۹ ولایت تحت نام قهرمانان امانتداری از جمله جوانانی اند که پس از ختم دوره آموزشی یکساله از سوی سازمان دیدهبان شفافیت در ولایاتشان به عنوان نظارت کننده فعالیت مینمایند و در آنجا بخاطر جلوگیری از فساد پروژههای معارف، محاکم و زراعت را نظارت میکنند.
دیدهبان شفافیت افغانستان میگوید، روند قهرمانان امانتدار ادامه دارد و در آینده صدها تن دیگر نیز در این عرصه آموزش داده میشوند.
گزارش: فرشته ندا