دستور یک قاضی امریکایی مانع اخراج ده‌ها پناهجو از این کشور شد

دستور یک قاضی فدرالی امریکا، بطور مؤقت از اخراج ده‎ها پناهجو و مسافر توسط مقامات امریکایی مانع شد که بر اساس فرمان اجرایی رئیس جمهور امریکا باید از این کشور اخراج شوند.

این فیصله بعد از فرمان دونالد ترمپ در مورد ممانعت از ورود شهروندان هفت کشور عمدتاً مسلمان به امریکا، صورت گرفته‎است.

بر اساس دستور عاجل یک قاضی فدرالی امریکا در نیویارک که روز شنبه ۲۸ جنوری صادر شد، بطور مؤقت از اخراج ده‎ها مسافر و پناهجو توسط مقامات امریکایی ممانعت شده‎است که بر اساس فرمان اجرایی دونالد ترمپ باید از امریکا، اخراج شوند.

یک اتحادیه آزادی‎های مدنی امریکا می‎گوید، دستور این قاضی حدود ۲۰۰ تن را شامل می‎شود که در میدان‎های هوایی امریکا توقیف شده‎اند و یا در حالت ترانزیت قرار دارند.

وزارت امنیت داخلی امریکا گفته‎است، در ۲۳ ساعت آغازین "بررسی شدید و دقیق مهاجرین" ۱۰۹ تن در جریان داخل شدن به امریکا دستگیر شده‎اند.

وزارت امنیت داخلی امریکا می‎گوید، تا هنوز دستور عاجل قاضی فدرالی این کشور را ندیده‎است، ولی هر نوع دستور مناسب را در این زمینه تطبیق خواهد کرد.

بر اساس فرمان‌ جدید دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا که روز جمعه صادر شد، پروسه مهاجرت از عراق، ایران، سوریه، لیبیا، سودان، سومالیا و یمن به ایالات متحده برای ۹۰ روز ممنوع اعلام شده‎‎است، تا زمانی‎که روند بررسی شدید و دقیق به معرض اجرا قرار داده شود.

به نوشته مرکز خبری رادیو آزادی، این فرمان به بی‌نظمی در میدان‎های هوایی، تظاهرات و نخستین موج از آزمون‎های حقوقی منجر شده‎است.

در تقاضای آن‎ها گفته شده که ارتباط شان با نیروهای امریکایی در عراق آن‎ها را مورد هدف قرار داده‎است و ویزه‎های معتبر امریکا را نیز دارند.

نخستین آزمون حقوقی به محکمه فدرالی بروکلند از جانب دو عراقی مطرح شده‎است که با نیروهای امریکایی مرتبط بوده و در میدان هوایی «جان. اف کندی» در نیویارک دستگیر شده‎اند.

در تقاضای آن‎ها گفته شده که ارتباط‌شان با نیروهای امریکایی در عراق آن‎ها را مورد هدف قرار داده‎است و ویزه‎های معتبر امریکا را نیز دارند.

جرالد ندلر (Jerrold Nadler) سناتور دموکرات که در محکمه به خاطر فشار برای رهایی این دو تن حضور داشت می‎گوید، این دو عراقی در جریان روز رها شدند، اما حد اقل ده تن دیگر در میدان هوایی «جان. اف کندی» در حالت توقیف بسر می‎برند.

به نوشته روزنامه نیویارک تایمز، تا هنوز بطور دقیق معلوم نیست که از شب ۲۷ جنوری تا اکنون به چی تعداد افراد درگیر این سخت گیری‎ها شده‎اند.