در یک زمانیکه روابط بین مسکو و کیف متشنج میباشد و کیف بر علیه جدایی طلبان تحت حمایت مسکو در شرق اوکراین در جنگ است، سینماها برای نمایش یک فلمی آمادگی میگیرند که داستان قحطی دوره ستالین را نشان میدهد که در آن میلیونها انسان در جمهوری اوکراین شوری سابق تلف شدند.
این قحطی که بهنظر تاریخ دانان اوکراین یک قحطی مصنوعی از سوی ستالین بود تا مردم اوکراین را تابع سازد بنام هولودومور یاد میشود که اکنون هالیود فلم سینمایی آن را تهیه کردهاست.
مانند بسیار فلمهای عشقی این فلم هم بنام فلم حاصل تلخ داستان جدایی یک عاشق و معشوق را در یک مزرعه سرسبز اوکراین نشان میدهد که با بحران روبهرو شدهاست.
با تماشای این فلم داستان فلم داکتر ژیواگو بهنظر تمثیل میشود اما داستان داکتر ژیواگو در آغاز انقلاب روسیه رخ داده و این فلم در جریان هولودومور یا قحطی اوکراین.
در این فلم هنرمندان بریتانوی مکس آیرنز و سمنتا بارکس نقش اول را دارند و موضوعی در آن مطرح است که بهنظر بسیاری از مردم اوکراین قتل عام مردم این کشور در یک مصیبتی میباشد که ساخته دست رهبر شوروی سابق جوزف ستالین میباشد.
کارگردان این فلم جورج میندیلوک ۶۸ ساله که یک اوکراینی کانادایی میباشد میگوید که این فلم با فلم داکتر ژیواگو یک تفاوت دارد که در این فلم قهرمانان داستان عشقی نقش اول دارند و قحطی و فلاکت در پس منظر است.
او افزود:
"فلم اکنون مسیر دیگر را اختیار کرده، زیرا در این فلم هرچند ما در مورد ستالین صحبت میکنیم و او را نشان میدهیم و چگونه او این قحطی مصنوعی را طرحریزی نمود، اما چیزی که واقعاً نشان داده میشود با نظرداشت الحاق کریمیا و شرق اوکراین، داستان همان داستان سابق است و اگر جهان احتیاط نکند سرکوبی و هرج و مرج بیشتر حکمفرما خواهد شد."
داستان این فلم در سال ۱۹۳۳ خاتمه پیدا میکند زمانیکه درجه مرگ و میر این فلاکت در اوکراین به اوج آن میرسد.
یکی از نویسندهگان داستان این فلم ریچارد باخینسکی هوفر میگوید سوژه این فلم را در سال ۱۹۹۹ در جریان اولین سفر خود به اوکراین بدست آورد.
یک سال قبل از این او با دختر یک مهاجر اوکراینی ازدواج کرد و با این ازدواج او در باره میراث قومی خود معلومات حاصل نمود.
هوفر ۵۹ ساله در آغاز میخواست نگارگر یا طراح باشد اما مسیر زندگی او را به کارهای بنایی کشاند و بالاخره پارچههای کوتاه را در بعضی فلمها هم بازی میکرد از جمله فلمهای کارگردان میندیلوک.
هوفر در جریان انقلاب نارنجی به اوکراین رفت و در اینجا تحولات را از نزدیک نگاه کرد و برای زنده کردن مشکلات قحطی قبلی در اوکراین به نوشتن داستان هولودومر فلم حاصل تلخ پرداخت.
این فلم تا هنوز به بازار نه برآمده و قرار است در اواخر همین ماه به نمایش گذاشته شود ولی بسیار مردم تبصرهها را در مورد آن شروع کردهاند زیرا این فلم به یک شکلی داستان سه میلیون نفری را که در نتیجه قحطی مصنوعی ستالین در اوکراین جان دادند زنده میسازد.
مسئولین میگویند تا حال در مورد این قحطی کدام داستان و یا فلم مکمل ساخته نشده بود و حالا این فلم که به زبان انگلیسی ساخته شده میتواند این داستان را به هر گوشه و کنار جهان برساند.