اتاق تجارت بین المللی یا ICC فعالیتش را رسما در کابل آغاز کرد

نمایندگی اتاق تجارت بین المللی یا ICC فعالیتش را رسما در کابل آغاز کرد.

این اتاق به حضور داشت رئیس اجرائیه و دیگر مقامات افغان با گرفتن جواز فعالیت، کارش را روز پنجشنبه رسما در کابل آغاز کرد.

مقامات افغان جلب سرمایه گزاری‎های خارجی به کشور، حضور قوی سکتور خصوصی افغانستان در نشست‎های جهانی، ایجاد روابط بهتر افغانستان با تجارت جهانی، و رفع موانع در برابر تجارت این کشور را از پیشرفت‎های مهم فعالیت این نهاد می‎دانند.

مایل آغا خیر خواه رئیس هیئت اتاق تجارت بین اللملی در افغانستان در نشست برگزار شده به این مناسبت گفت این اتاق کارهای صنعتی در افغانستان را بیشتر از این منظم خواهد ساخت.

نشست امروزی

او افزود:

"هدف مایان از تاسیس این نهاد بین المللی همکاری با اتاق تجارت و صنایع افغانستان و سایر نهادهای ذیربط در جهت بسیج سکتور خصوصی کشور برای انجام کارهای مهم صنعتی، خدماتی و تجارتی تحت رهبری جمهوری اسلامی افغانستان می‎باشد که در چارچوب همکاری میان سکتور خصوصی و سکتور عامه باید عملی شود."

عضویت افغانستان در اتاق تجارت بین المللی در جون سال ۲۰۱۶ میلادی پذیرفت شده بود.

۹۲ کشورعضویت اتاق تجارت بین المللی را دارند که عضویت افغانستان برای داشتن روابط بهتر تجارتی با این کشورها گام مهم در بخش اقتصاد این کشور خوانده می‎شود.

با این همه اتاق تجارت و صنایع افغانستان نیز از حدود هشتاد سال به این طرف فعالیت دارد اما به باور مسئولان این اتاق در بخش ایجاد روابط بین المللی خالیگاه احساس می‎گردید.

افغانستان قبل از این عضویت (دبلیو، تی، او) یا سازمان بین المللی تجارت را نیز حاصل کرده بود.

مرکز اتاق تجارت بین المللی در پاریس پایتخت فرانسه موقعیت داشته و فعالیت اش را از سال ۱۹۱۹ میلادی به این طرف در کشورهای مختلف آغاز کرده‎است.

به باور فرانسوا ریشیه سفیر فرانسه در کابل ایجاد نمایندگی اتاق تجارت بین المللی وابستگی افغانستان را به کشورهای همسایه کاهش داده و روابط اش را با جهان نزدیک می‎سازد.

او افزود:

"زمانی‎که شما همکاری تان را با اتاق تجارت بین المللی آغاز می‎کنید، بدون شک که این کار پروژه‎ها را به شکل بنیادی تمویل می‎کند پس به همین خاطر این یک گام بسیارمهم است این کار قابلیت وصل نمودن تجار افغان را بدون اتکا داشتن آن‎ها به کشورهای همسایه با جهان مساعد می‎سازد."

این در حالیست که پیش از این تجار افغان و رانندگان موترهای باربری در کنار برخی مشکلات در داخل از کشورهای همسایه بخصوص پاکستانشکایت کرده‎اند که معیارهای بین المللی را مراعات نمی‎کند.

آنان می‎گویند که در بخش تجارت و سرمایه گذاری علاقه مندی‎های زیادی موجود است اما عدم همکاری حکومت و موسسات بین المللی با سکتور خصوصی مشکلات را درین بخش بیشتر کرده‎اند.

اما عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومت می‎گوید که برای حل این مشکلات حکومت اراده قوی داشته و فعالیت نمایندگی اتاق تجارت بین المللی در کابل برای تحقق این هدف می‎تواند کمک بیشتر نماید.

جاوید حسن زاده