قوماندان عمومی قوای امریکایی و ناتو در افغانستان میگوید اگر پاکستان برای مخالفین مسلح حکومت افغانستان مخفیگاههای امن در خاکش ندهد و برای آنها امکانات را فراهم نسازد، فعالیتهای تخریبی آنها خیلی مشکل خواهد بود.
جنرال جان نیکلسن میگوید از جمله ۹۸ گروه تندروی که امریکا آنها را به حیث گروههای تروریستی میشناسد ۲۰ آن در مناطق قبایلی بین افغانستان و پاکستان فعالیت دارند.
وی در مصاحبه با یک مرکز تحقیقاتی همچنان گفتهاست، حضور قوای بین المللی در افغانستان منتج به آن شدهاست که تروریستان نتوانند حملاتی را بر امریکا و متحدین آن پلان کنند.
نیکلسن در مصاحبه با مرکز تحقیقاتی مبارزه با تروریزم ویست پوینت که دیروز منتشر شد، شبکه حقانی را که در مناطق قبایلی مستقر است و گروههای دیگر تندرو به شمول جیش محمد و لشکر طیبه را که به گفته وی در پاکستان فعال بوده ولی در افغانستان میجنگند را به حیث مثال یاد کرد. وی از گروه قدس وابسته با سپاه پاسداران انقلاب ایران نیز یاد کرد که در افغانستان فعال بوده و با طالبان همکاری دارد.
نیکلسن گفت، منبع نگرانی این است که اکثراً جوانان و افراد سنین متوسط درین گروهها شامل اند.
وی بیکاری، مواد مخدر، حضور گروههای جنایتکار و آموزش ایدیولوژی افراطی در بعضی مدارس را از جمله عواملی خواند که مشترکاً محیط را برای چنین مشکل فراهم میسازد.
ولی به گفته جنرال نیکلسن حضور قوای امریکایی در منطقه یک وسیله فشار بر این سیستم است و نقش مهمی را در جلوگیری از حملات بر امریکا و متحدین آن بازی میکند.
نیکسن میگوید برای پیروزی درازمدت در افغانستان تنها اقدام نظامی کافی نیست.
وی پیشرفت اقتصادی و مبارزه علیه فساد و مواد مخدر را به حیث اقدامات ملکی یاد میکند که برای ثبات افغانستان مهم اند.
وی در اشاره به مشکلات موجود سد راه تلاشهای صلح در افغانستان میگوید، مانع اصلی برای صلح افغانستان موجودیت مخفیگاههای تندروان در پاکستان است.
به گفته نیکلسن هر زمانیکه فشارها بر تندروان مسلح افزایش میابد آنها از سرحد وارد پاکستان شده و به آنجا پناه میبرند.
نیکلسن میگوید طالبان مسلح از پناهگاههای موجود در پاکستان منفعت برده و به همین دلیل این گروه به شکل کامل از بین برده نمیشود.
جنرال جان نیکلسن میگوید اگر پاکستان برای این گروهها مخفیگاه و امکانات را فراهم نسازد ادامه فعالیتهای تخریبی برای این تندروان خیلی دشوار خواهد بود.