وزارت صحت عامه افغانستان میگوید به هدف خود جهت از بین بردن ویروس پولیو یا فلج اطفال نزدیک شدهاست.
داکتر فیروزالدین فیروز وزیر این وزارت روز یکشنبه در آغاز مراسم بهاری کمپاین واکسین پولیو گفت که در این کمپاین هشت اعشاریه هشت میلیون کودک زیر سن پنج سال، واکسین میشوند.
فیروز از مخالفین مسلح دولت خواست تا علیه کمپاین واکسین پولیو مخالفت نکنند و به واکسیناتورها اجازه دهند تا این کمپاین را در تمام ولایات اجرا نمایند.
او افزود:
"همان هدفی را که افغانستان دارد باید گردش ویروس پولیو را توقف دهد در قدم اول بعد از آن از بین ببرد به آن هدف نایل شویم و انشاءالله نزدیک استیم برای نایل شدناش. از این طریق میگویم به تمام طرفهای درگیر چون برنامه یک برنام ملی است افغانی است برای اطفال افغانستان است بنابر این چی طرف درگیر و چی طرف مخالفین از بیطرفی استفاده نمایند و اجازه بدهند برای واکسیناتوران که در تمام خانه جای که طفلی زیر سن پنج سال است برایش رسیدگی شود طفل افغان سزاوار این نیست که معیوب شود و بار دوش شود."
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان در این کمپاین سه روزه هشت اعشاریه هشت میلیون طفل که عمر شان از ۵ سال کمتر باشد واکسین میشوند.
وزیر صحت عامه افغانستان گفت در حال حاضر این کمپاین به دلیل سردی هوا در ولایات غور، بامیان و دایکندی عملی نمیشود.
این در حالیست که بر اساس گزارشها از آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی تا کنون در ولایات هلمند و کندهار دو واقعه مثبت پولیو ثبت شدهاست.
وزارت صحت عامه افغانستان همچنان میگوید، مشکلات امنیتی، برگشت مهاجرین، مهاجرین داخلی و رفت و آمد از سرحدها بهگونه غیر رسمی از جمله عواملی اند که زمینه انتقال ویروس را مساعد میسازد.
از سوی هم مسئولین برنامه پولیو میگویند که به دلیل نا امنیها هزاران طفل از واکسین پولیو محروم میشوند.
این در حالیست که بر اساس معلومات بهشمول کابل در ولایات جنوب و جنوب غرب، شماری از واکسیناتوران در حملات بمی و سوء قصد مخالفین مسلح جان باختند.
در این حال برخی اعضای شورای علمای افغانستان میگویند هر فردی که بر ضد واکسین پولیو فتوا میدهد به منافع بیگانهگان کار میکند.
مولوی ریحان عضو شورای علمای افغانستان درین مراسم گفت که در مناطقیکه بر ضد واکسین پولیو فتوا داده میشود، فتوای دینی نه بلکه فتوای سیاسی است.
وی افزود:
"هر فردیکه علیه واکسین پولیو یا فلج اطفال صحبت میکند و یا واکسیناتوران را میکشند و مورد آزار و اذیت قرار میدهند این فتوا دینی و علمی نه بلکه فتوای سیاسی است که به تشویق بیگانهگان عملی میشود تا مردم افغانستان صحتمند نباشند."
سازمان جهانی صحت میگوید هماکنون در مناطق شرقی، جنوبی و جنوب شرق افغانستان ویروس پولیو موجود است.
این سازمان میافزاید سال گذشته میلادی چهار واقعه پولیو در پکتیکا، هفت در کندهار و یک واقعه در هلمند به ثبت رسیده بود.
گزارش: حمیرا الکوزی