هیئت اداری ولسی جرگه میگوید، شماری از اعضای این جرگه یا غیابت دایمی دارند و یا هم در نشستهای عمومی اشتراک نمیکنند.
هیئت اداری این جرگه میگوید، عده از اعضای این جرگه که غیر حاضری طولانی دارند، باید امتیازاتشان در شورای ملی سلب شود.
نذیر احمد احمدزی معاون دوم این جرگه به رادیو آزادی گفتهاست، حدود شش عضو این جرگه یا غیابت دایمی دارند و یا هم در بسیاری از نشستهای عمومی ولسی جرگه حضور نمییابند.
برخی اعضای هیئت اداری این جرگه روز یکشنبه به رادیو آزادی گفتهاند، علم خان آزادی، اسحق رهگذر، عزتالله عاطف، سید منصور نادری، فریدون مومند و امانالله گذر از اعضای ولسی جرگه اند که در بیشترین نشستهای عمومی حضور نمییابند.
عبدالقادر زازی وطن دوست منشی این جرگه میگوید، وکلای که بدون عذر موجه غیابت دایمی دارند باید امتیازاتشان در شورای ملی سلب شود.
او افزود:
"ما پیگیری میکنیم که اگر مطابق اصول وظایف داخلی عذر قانونی نداشته باشند، معاشات و امتیازاتشان باید سلب شود."
در همین حال آقای احمدزی معاون دوم ولسی جرگه میگوید، هرچند غیر حاضری این وکلا در برخی موارد سبب نبود نصاب در نشستهای عمومی میشود اما به گفته وی وکلای نامبرده در میان مردم خود اند.
او افزود:
"اگر آزادی صاحب است، اگر امانالله گذر است یا اینکه عزتالله عاطف و یا فریدون خان است در بین مردم خود اند و از طرف مردم برای ما شکایت نیامدهاست."
ولسی جرگه افغانستان در دور شانزدهم قرار دارد و بر خلاف قانون اساسی وارد سال هفتم کاری نیز شدهاست.
در کنار غیابت برخی وکلا، شماری از اعضای این جرگه با شمولیت در وظایف دیگر دولتی در داخل و یا خارج از کشور از عضویت در این جرگه کنار رفتهاند.
بهگفته هیئت اداری، به دلیل اینکه سال اخیر کاری ولسی جرگه مشخص نیست، افراد جدید جاگزین وکلای مستعفی نشدهاند.
به همین دلیل نصاب ولسی جرگه از ۲۴۹ به کمتر از ۲۴۰ کاهش یافتهاست.
اما پرسش اینجاست که چرا شماری از اعضای ولسی جرگه در نشستهای عمومی و مهم این جرگه شرکت نمیکنند.
در این باره خواستیم تا با برخی از وکلای که در گزارش از آنان نام برده شد، مصاحبه کنیم اما موفق به این کار نشدیم.
اما فرهاد صدیقی عضو ولسی جرگه در این باره میگوید، تهدیدهای بلند امنیتی یکی از دلایل عمده نیامدن این وکلا در ولسی جرگه است.
صدیقی افزود:
"برایشان امنیت ملی و برخی نهادهای دیگر گزارشهای پی در پی میدهند که احتیاط کنید که تصمیم گرفته شده به مرگتان (تهدید شدهاند) آنها میترسند و نمیایند اما در روزهای مهم که قانون پاس میشود و آجندای مهم میباشد، میایند در تالار."
دیده شود که آیا هیئت اداری ولسی جرگه خواهد توانست در برابر اعضای این جرگه که غیابت دایمی دارند تصمیم بگیرد و امتیازات آنان را از شورای ملی سلب کند؟
سؤالیست که با گذشت زمان روشن خواهد شد.
گزارش: نصرت پارسا