روزنامه واشنگتن پست در شماره اخیر خود به موضوع قتل فرخنده که دو سال از آن میگذرد اشاره مطلبی را به نشر رساندهاست تحت عنوان قتل وحشیانه که افغانستان را تکان داد ولی حالا غم آن کاهش یافتهاست.
روزنامه مینویسد در محلی که فرخنده در پیشروی زیارت شاه دو شمشیره به قتل رسید یک سنگ سفید یادگاری گذاشته شده که مردم توقف میکنند پوسترها و تصاویر را میبینند و نوشتههای سر سنگ را مطالعه میکنند. همه میدانند که دو سال قبل در اینجا چه رخداد.
روزنامه میافزاید همه میدانند که دو سال قبل در همین محل دختر جوانی بنام فرخنده با این تهمت که گویا اوراق قران کریم را سوختاندهاست مورد حمله قرار گرفت و یک گروه خشمکین مردم در سرک کنار دریا او را زیر مشت و لگد گرفتند و باسنگ بر سرسش زدند و این لت و کوب تا زمانی جریان داشت که فرخنده جان داد.
بعدا جسد وی را زیر موتر کردند و آتش زدند.
به نوشته واشنگتن پست همین سنگ سفید که یک سال قبل در محل قتل فرخنده جا داده شدهاست، در حقیقت از پایان تلخ یک دختر جوان حکایت میکند.
روزنامه مینویسد تصاویر و فلمهای که با تلفونهای موبایل از سوی عابرین برداشته شده و در رسانههای اجتماعی و تلویزیونها به نمایش گذاشته شدهاند هم مردم افغانستان و هم جامعه جهانی را تکان داد. این حادثه مقام های حکومت طرفدار غرب در افغانستان را که از حقوق زنان حمایت می کند خجل ساخت.
در این جامعه محافظه کار اسلامی که استوار بر رسم و رواجهای قومی میباشد اکثر اوقات زنان و دختران گویا برای حفظ آبروی خانواده کشته میشوند و عاملین این عمل از پیگرد عدلی معاف میشوند.
واشنگتن تایمز
روزنامه واشنگتن تایمز در شماره اخیر خود بار دیگر به موضوع فرستادن تعداد دیگر سربازان قوای بحری امریکا به افغانستان توجه نموده و از این زوایه بر آن نگاه میکند که این تصمیم در داخل امریکا بحثهای جدی را دامن زده است.
واشنگتن تایمز مینویسد دگروال قوای بحری امریکا ماتیو گروز با خبرها که به ماموریتهای خارجی فرستاده میشود پیر شده و باید هر بار این خبر را به خانواده خود برساند، اما این بار همسر وی با رفتن دگروال گروز به خط اول جبهه در ولایت هلمند افغانستان مخالفت میکند.
روزنامه از قول این دگروال نوشتهاست که میگوید وقتی که دفعه اول خبر رفتن به ماموریت را به همسر خود گفت او موافقه کرد، اما بعد از آن ماموریت دیگر آمد و ماموریت پی ماموریت و با تکرار این ماموریتها بالاخره یک سوال پیدا شد که چرا دوباره برگردیم؟
به نوشته واشنگتن تایمز دگروال گروز و ۳۰۰ نظامی دیگر امریکایی آمادگی دارند که در بهار سال جاری در هلمند جابجا شوند.
نامبرده با سربازان خود ماموریت دارد که به عساکر افغان در ولایت هلمند که در جلوگیری حملات طالبان به مشکلات زیاد رو به رو میباشند، تعلیم و مشوره بدهد.