وزارت صحت عامه افغانستان میگوید، هماکنون ۸۰ درصد مردم در سراسر کشور به خدمات صحی دسترسی دارند.
این وزارت میگوید، یافتههای تازه آنان نشاندهنده این آمار است.
این سخنان را فدا محمد پیکان معین عرضه خدمات صحی این وزارت روز یکشنبه در مراسم به مناسبت از روز جهانی صحت در کابل بیان کرد.
پیکان گفت، وزارت صحت عامه در نظر دارد تا در سال جاری میلادی با ایجاد ۳۵۰ مرکز صحی دیگر دسترسی مردم به خدمات صحی را بیشتر سازد.
وی افزود:
"حدود هشتاد درصد مردم افغانستان به خدمات صحی اساسی دسترسی دارند به همین ارتباط در حدود ۳۵۰ مرکز صحی قرار است که در سال ۲۰۱۷ میلادی تازه ایجاد شود و این مسئله خود دسترسی خدمات را برای مردم بلند میبرد."
این سخنان در حالی مطرح میگرد که بیکیفیت بودن عرضه خدمات صحی و عدم دسترسی مردم به آن سالانه حدود سه میلیون دالر بخاطر تداوی در بیرون از کشور به مصرف میرسد.
بر اساس معلومات مقامات وزارت صحت عامه، هماکنون شمار مراکز صحی در کشور از ۲۰۰ به ۲۰۰۰ مرکز رسیده و تعداد کارمندان صحی از جمله قابلهها نیز افزایش یافتهاست.
از سوی هم برخی اعضای کمیسیون صحت ولسی جرگه ارقام ارائه شده در رابطه به عرضه خدمات صحی در کشور را نادرست میخوانند.
مجیبالرحمن سمکنی یکتن از اعضای این کمیسیون میگوید، در حال حاضر صدها افغان با پرداخت پول هنگفت جهت تداوی به ایران، پاکستان، ترکیه و هند میروند.
وی افزود:
"سخنان را که وزارت صحت عامه بیان کرده که هشتاد درصد مردم به خدمات صحی دسترسی دارند ما با این مسئله موافق نیستیم اگر دیده شود روزانه صد ها تن جهت تداوی به بیرون از کشور میروند."
آقای سمکنی میگوید، علاوه بر این مشکل، پائین بودن کیفیت و تجارتی بودن دوا نیز از جمله مشکلاتی اند که تا کنون وزارت صحت نتوانسته برای آن یک راه حل اساسی دریافت نماید.
با آین همه وزارت صحت عامه برخی این مشکلات را تائید کرده میگوید، این وزارت بخاطر رفع آن اقدامات جدی را روی دست گرفته تا مردم در سراسر کشور به عرضه خدمات صحی با کیفیت دسترسی داشته باشند.
گزارش: فرشته ندا