شماری از پناهجویان افغان از دو ماه به این‌سو در فنلند تحصن کرده‎اند

شماری از پناهجویان افغان در فنلند پس از رد درخواست‎های شان تحصن کرده‎اند.

حدود دو ماه می‎شود که شماری از افغانان پناهجو در هلسینکی پایتخت فنلند در واکنش به آن‌چه آنان اخراج اجباری از سوی مقامات فنلندی می‎خوانند دست به اعتراض زده‎اند.

دو تن از نماینده‌گان این معترضین در صحبت با رادیو آزادی تأکید ورزیدند که تا رسیدن به فنلند سختی‎های بی‌شماری را متحمل شده‎اند و اما اکنون درخواست‎های شان رد گردیده‎است.

خانواده‌های افغان در فنلند

عبدالجلیل حسینی به روز یکشنبه در صحبت با رادیو آزادی از محل که در شهر هلسینکی دست به اعتراض زده‎اند در مورد تحصن افغانان پناهجو چنین گفت:

"این تحصن امروز دو ماه می‎شود که ما تحصن کردیم در هلسینکی پایتخت فنلند. چند خواست که ما داشتیم این بود که افغانستان را باید کشور فنلند یک کشور نا امن بداند و دیپورت اجباری را به افغانستان متوقف بسازد. کسانی که منفی گرفته‎اند اداره مهاجرت برای سیل از مهاجرین کارمندان و ترجمانان غیر مسلکی را به کار گماشته‎اند و این امر باعث شده که اکثر افغان‎ها بدون بررسی دقیق پرونده‌شان جواب رد بگیرند."

به‌گفته عبدالجلیل از سال ۲۰۱۵ میلادی به این‌سو از جمع شماری افغان‎های که به فنلند رسیده‎اند هفتاد فیصد آنان با فیصله اخراج اجباری روبه‌رو اند.

کشورهای اروپایی پس از آن اخراج اجباری پناهجویان افغان را شدت بخشید که حکومت افغانستان در ماه اکتوبر سال ۲۰۱۶ میلادی موافقۀ را در این زمینه با اتحادیه اروپا به امضا رسانید.

یک طفل افغان

بر اساس این موافقت‌نامه کشورهای اروپایی پناهجویان افغان را که درخواست‎های شان رد می‎گردد دوباره به کشور شان بر می‎گرداند.

از سوی هم وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان می‎گوید از سال ۲۰۱۵ میلادی به این‌سو حدود سه صد هزار افغان به کشورهای اروپایی رفته‎اند.

با این هم مقامات این وزارت تأکید دارند که هیچ کشوری حق ندارد تا بدون تفاهم حکومت افغانستان افغانان پناهجو را از خاک خود بیرون کند.

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان به رادیو آزادی گفت افغانان که درخواست پناهندگی‌شان رد می‎شود به کشور فرستاده می‎شوند اما به‌گفته او اتحادیه اروپا باید وضعیت افغانستان را درک کند.

پناهجویان افغان: افغانستان امن نیست.

میاخیل افزود:

"اسناد تمامی این پناهجویان مراحل قانونی خود را طی کرده‎اند. کسانی که مستحق دانسته نشده‎اند دوباره به کشور فرستاده می‎شوند. حکومت افغانستان نیز بر اساس موافقت‌نامه که با اتحادیه اروپا دارد با این کشورها در برگردانیدن افغانان همکاری می‎کند. اما در مجموع شرایط برای اخراج این پناهجویان مساعد نیست. وضعیت در افغانستان خوب نیست. خواست ما از کشورهای اروپایی این است که به این افغانان در آن‌جا پناه بدهند."

آقای میاخیل همچنان گفت که اتحادیه اروپا بر اساس تعهد سال گذشته کمک‎های لازم را به حکومت افغانستان انجام نداده‎است.

در اخیر منیر عطایی یکی دیگری از تحصن کننده‌گان هلسینکی به رادیو آزادی گفت که حکومت افغانستان موافقت‌نامه اخراج پناهجویان را با اتحادیه اروپا لغو کند و به‌گفته او این مردم سرگردان را به حال خود شان بگزارد.

گزارش: صفی‌الله ستانکزی