تبصره واشنگتن پست روی برگشت حکمتیار به پروسه صلح افغانستان

واشنگتن پست یک مطلب در بارۀ برگشت گلبدین حکمتیار به مسیر عمدۀ سیاست افغانستان نشر کرده‎است.

روزنامه می‎نویسد گلبدین حکمتیار بعد از این‎که تقریبا دو دهه در خفا به سر برد روز شنبه گذشته برای اولین بار در ملای عام ظاهر شد.

او از شورشیان خواست که به کاروان صلح بپیوندند و از جنگ بیهوده دست بکشند.

روزنامه به سخنان آقای حکمتیار که در گردهمایی روز شنبه در لغمان ابراز داشت اشاره می‎کند.

او درین سخنرانی خود همۀ احزاب سیاسی را به صلح و آشتی دعوت کرد و گفت که همه باید کوشش کنند که تغییرات بدون خونریزی به میان آید.

واشنگتن پوست می‎نویسد که برگشت حکمتیار یک دست آورد عمدۀ و مورد نیاز حکومت افغانستان پنداشته می‎شود.

روزنامه می‎افزاید که کابل در خزان گذشته به امید ترغیب طالبان به صلح با آقای حکمتیار صلح کرد.

واشنگتن پست می‎نویسد که اعلامیه ارگ ریاست جمهوری از برگشت آقای حکمتیار استقبال کرده گفت که توافق صلح با حزب اسلامی نشان می‎دهد که افغان‎ها ظرفیت و توانایی حل نزاع از طریق مذاکرات را دارند.

روزنامه می‎نویسد با اینکه آقای حکمتیار خواستار آشتی و صلحشده است ولی طالبان او را یک جنایت کار خائن به اسلام خوانده توافق صلح میان او و حکومت را محکوم کرده‎است.

واشنگتن پست می‎نویسد با این‎که طالبان و حزب اسلامی در برابر حکومت جنگیده اند ولی هیچگاه باهم متحد نبودند و در مواردی بر سر قدرت در برخی مناطق باهم برخوردهای نیز داشته‎اند.

روزنامه می‎افزاید که اکنون نگرانی‎های وجود دارد کهحضور گلبدین حکمتیار در کابل و مناطق دیگر امکان دارد چون یک عامل نا مساعد دیگر در وضعیت سیاسی نازک افغانستان اضافه شود.

برخی‎ها در کابل تصویر یک جنگسالار بی رحم از آقای حکمتیار در ذهن داشته می‎گویند که او در جنگ‎های تنظیمی سال‎های نوزده نود چندین منطقۀ پایتخت را ویران کرده‎است.

نیویارک تایمز

در حالیکه واشنگتن پست به موضوع برگشت حکمتیار پرداخته‎است نیویارک تایمز در یک عنوان خود می‎نویسد که سربازان امریکایی به یک وظیفه که فکر می‎کردند تمام شده‎است دو باره به هلمند برگشتند.

روزنامه می‎نویسد که قوماندان نیروهای امریکایی پیش از این‎که آخرین سرباز امریکا در سال ۲۰۱۴ از هلمند خارج شود چند کلمۀ امیدوار کننده به این مناسبت داشت.

برید جنرال دانیال دی یو آن زمان گفته بود که سربازان امریکایی ماموریت خود را انجام دادند.

روزنامه می‎افزاید بیست هزار سرباز امریکایی که در اوج جنگ به هلمند فرستاده شده بودند شورشیان طالب را از چندین ولسوالی دور ساختند.

ولی پس ازینکه بدنبال خارج شدن این سربازان از هلمند مسئولیت به نیروهای افغان سپرده شد طالبان فشار خود را افزایش داده تلفات نیروهای افغان افزایش یافت و شورشیان چندین منطقه را تصرف کردند.

نیویارک تایمز می‎نویسد روز شنبه گذشته سه صد سرباز امریکایی دوباره به هلمند رسیدند و یکبار دیگر بیرق خود را در قرارگاه شورآب بلند کردند.

روزنامه می‎نویسد که ماموریت جدید این سربازان دشوار است. آن‎ها باید با نیروهای افغان کمک کنند و آن‎ها را آموزش دهند تا از ولایت دفاع کنند.