قرار است صدراعظم پاکستان نواز شریف به روز پنجشنبه بهخاطر اتهامات فساد بر خانوادهاش، در یک کمیسیون ضد فساد حضور یابد.
این را یک مقام حکومتی پاکستان گفتهاست.
شریف و فرزندانش در یک قضیه جاری متهم به اختلاس اند که این بحثها پاکستان را فرا گرفته و آقای شریف را بعد از نشر اسناد مسمی به اوراق پاناما، با خطر برکناری از کرسی صدارت مواجه ساختهاست.
این اوراق سال گذشته منتشر شدند و خانواده شریف را متهم به داشتن تجارت در خارج پاکستان کرد.
مریم اورنگزیب وزیر اطلاعات و رسانههای پاکستان به شبکۀ خبری جیو گفتهاست:
"حکومت یک مکتوب را از تیم تحقیقاتی کمیسیون ضد فساد دریافتهاست، که در آن از آقای شریف خواسته شده در این کمسیون حضور یابد و قرار است وی این کار را کند."
این نامه که امضای رئیس جی آی تی یا کمسیون مشترک تحقیقاتی در آن درج است، در رسانههای اجتماعی در پاکستان نشر شده و از شریف میخواهد به روز پنجشنبه پانزدهم جون در این کمسیون حضور یابد.
در این مکتوب همچنان از صدراعظم نواز شریف خواسته شدهاست تمام اسناد مورد نیاز را نیز با خود بیاورد.
ستره محکمه پاکستان در ماه اپریل دستور تشکیل یک تیم مشترک تحقیقاتی ضد فساد را داد که در همکاری با "آی اس آی" روی ادعای فساد علیه خانواده شریف تحقیقاتی را انجام داده و نتایح آن را ظرف ۶۰ روز در گزارشی ارائه کند.
عمران خان کرکت باز اسبق پاکستانی که امروز یک سیاستمدار است و حزب تحریک انصاف را رهبری میکند، حکومت شریف را مورد فشار قرار دادهاست و از وی خواستهاست تا زمانیکه تحقیقات تکمیل میشوند از کرسی کنار رود.
بحثهای گسترده در مورد دخالت خانواده شریف در اختلاس سال گذشته زمانی ایجاد شد که یک شرکت حقوقی کشور پاناما به نام موساک ۱۱،۵ میلیون اسناد مخفی را منتشر کرد که از معاملات تجارتی شماری زیاد از رهبران پر قدرت جهان در خارج از کشورهایشان پرده برداشت.
بر اساس همین اسناد که مسمی به اوراق پاناما اند، حسن و حسین دو پسر شریف و دخترش مریم که به حیث جانشین احتمالی وی در آینده محسوب میشود، در اختلاس دخیل دانسته شدهاند.
در صدر این قضیه مشروعیت نهادهای مالی مورد سؤال قرار دارد که خانواده شریف با آن جایدادهای بلند قیمت را در لندن از طریق شرکتهای خارجی خریداری کردهاست.
حزب بر سر اقتدار مسلم لیگ نون تأکید دارد که سرمایههای وافر شریف بهطور قانونی از طریق تجارتهای این خانواده در پاکستان و خلیج به دست آمدهاند.