تایمز
روزنامه نیویارک تایمز در شماره اخیرش مطلبی را در مورد فعالیتهای داعش در ننگرهار به نشر رسانیده است تحت عنوان "داعش قلعۀ مستحکم اسامه بن لادن را تصرف کردهاست."
به نوشته روزنامه، داعش به روز چهارشنبه توره بوره را که از چهار طرف محاط با کوه هاست، تصرف کرد.
نیویارک تایمز مینویسد، گرفتن توره بوره از سوی داعش که زمانی مخفیگاه بن لادن بود از نقش عمده سمبولیک برخوردار است.
روزنامه موضوع سقوط توره بوره را از قول مقامات افغان و مردم محل نشر کرده و مینویسد، طالبان مسلح سمچهای سابق توره بوره، مغارهها و تونلهای آنرا در تاریکی شب رها کرده از منطقه فرار کردند.
نیویارک تایمز از قول حضرت علی یک عضو ولسی جرگه نوشته که میگوید، توره بوره به این سبب در دست داعش افتاد که امریکا بزرگترین بمب غیر هستویاش مسمی به مادر بمبها را در ولسوالی اچین بر اعضای داعش استفاده کرد و آنها به توره بوره رو آوردند.
حضرت علی گفتهاست به نیروهای حکومتی هشدار داده بود که داعش پلان گرفتن توره بوره را دارد ولی به سخنان وی کسی گوش نکرد.
نیوزویک
نشریه نیوزویک نیز مطلبی را در مورد افغانستان به نشر رسانیده و در آن اظهارات حضرت علی عضو ولسی جرگه و تصاویر توره بوره از زمان اسامه با لادن و نقشههای این محل را منتشر کردهاست. عنوان مقاله است "داعش خانه کهنه اسامه بن لادن در افغانستان را اشغال کرد."
توره بوره در ولسوالی پچیراگام ولایت ننگرهار در دامنههای سپین غر موقعیت دارد و با منطقه پاره چنار پاکستان همسرحد است.
نیوزویک مینویسد در حالیکه امریکا برای تجلیل از شانزدهمین سال مداخله در افغانستان آمادگی میگیرد نیروهای امنیتی افغان حال به دو چالش عمده مواجه اند که عبارتند از طالبان و داعش.
نیوزویک مینویسد تصرف توره بوره توسط داعش نه تنها توانایی این گروه را نشان میدهد بلکه نمایانگر عدم آمادگی قوای افغان نیز میباشد.
به نوشته روزنامه، حدود ۱۰۰۰ جنگجوی داعش اطراف توره بوره را محاصره کرده و بالاخره محل را گرفتند.
نیوزیک مینویسد، خبر تصرف توره بوره از سوی داعش یک روز بعد از آن منتشر شد که دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا به وزیر دفاعاش جیمز متیس صلاحیت تعیین شمار قوای بیشتر به افغانستان را داد.
این صلاحیت به متیس به روز سه شنبه زمانی داده شد که وی گفت، امریکا در حال برنده شدن در جنگ افغانستان نیست.
یو اس ای تودی
نشریۀ یو اسای تودی این اظهارات متیس را منبع نگرانی خوانده و در مقالۀ نوشته است، این موضوع که رئیس جمهور ترمپ صلاحیت تصمیم در مورد جنگ افغانستان را به یک جنرال متقاعد میسپارد نمایانگر ایناست که در صورت ناکامی استراتژی جدید، زمینه برای ملامت کردن کسی دیگر فراهم گردد و این مسئله بحثهای را ایجاد میکند.
ولی نیوزویک نوشته است در این شکی نیست که حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ در افغانستان پلان شده بود که با گذشت ۱۶ سال از آن، طولانی ترین جنگ امریکا با بنبست مواجه بوده و به سمت ناکامی در حرکت است.
فارن پالیسی
در نشریه فارن پالیسی نیز در مورد سپردن صلاحیت جنگ افغانستان به جنرال جیمز متیس، مقاله نویسنده معروف امریکایی میکازینکو تحت عنوان "ترمپ رهبر نیست، خیال پرداز است" به نشر رسیده است.
نشریه مینویسد، این کار ترمپ غیر مترقبه و خطرناک است.
به نوشته مقاله، رئیس جمهور ترمپ همیشه میگفت که تصمیم در مورد فرستادن سربازان به خطر برایش مشکل خواهد بود ولی حال به نظر میرسد که این تصمیم آن قدر برایش دشوار بود که خودش از آن پا کشید.