نشنل انترست
نشریه نشنل انترست مطلبی را در مورد افغانستان تحت عنوان " امریکا باید در افغانستان در برابر حمایت پاکستان از تروریزم اقدام کند" نشر کردهاست.
نشریه به انفجارها، حملات انتحاری، اعتراضات و بد امنیهای اخیر شهر کابل اشاره کرده و نوشتهاست، شبکه حقانی بخاطر نزدیکی با استخبارات پاکستان در میان طالبان خوب بشمار میرفت.
مایک مولن که در ۲۰۱۱ میلادی لوی درستیز امریکا بود به کمیته خدمات دفاعی مجلس سنای امریکا گفت، شبکه حقانی در حقیقت دست راست استخبارات پاکستان است.
به گفته نشنل انترست، رهبران شبکه حقانی در پاکستان مستقر اند و مخفیگاهها دارند، در میان پاکستان و کشورهای خلیج آزادانه رفت و آمد میکنند و در شفاخانههای پاکستانی تداوی میشوند.
نشریه در ادامه مینویسد، اداره رئیس جمهور دونالد ترمپ که پالیسی اش را در مورد افغانستان در حال تکمیل کردن است، باید با استفاده از امکانات دست داشته اش میتواند بالای پاکستان فشار وارد کند، به گفته نشریه امریکا میتواند بالای سفر آنعده از کارمندان استخبارات پاکستان که با گروههای تروریستی ارتباط دارند ممنوعیت وضع کند و یا اینکه از تحریمهای اقتصادی بالای این کشور استفاده کند.
نشنل انترست در ادامه مینویسد، فشارهای باید بالای پاکستان وارد شود که درد آور و گزاف تمام شود، نشریه پشنهاد میکند که آنعده از شبکههای مالی و سرمایه گزاری هدف قرار بگیرند که استخبارات پاکستان برای حمایت از تروریستان از آن استفاده میکنند.
بر اساس پیشنهاد نشنل انترست، امریکا در آینده برای همکاری و کمک با اردوی پاکستان شرایط سخت را در میان گذارد و حملات طیارههای بی پیلوت را علیه شبکه حقانی در قلمرو پاکستان افزایش دهد، به گفته نشریه تا زمانیکه این پیشنهادات عملی نشوند وضعیت خراب افغانستان ممکن بدتر از این گردد.
هفنگتن پوست
" افغانستان باید آینده خود را انتخاب کند." عنوان یکی از مطالب نشریه هفنگتن پوست است که در مورد حمله بالای عساکر امریکایی در ننگرهار تبصره کردهاست.
نشریه مینویسد، در نتیجه این حمله عساکر که زخمی شدند همه جوانان امریکایی بودند که کلانترین شان ۳۰ سال دارد و جوانترین آنها در زمان آغاز ماموریت امریکا در افغانستان شاگرد صنف اول مکتب بود.
به نوشته هفنگتن پوست، هدف قرار گرفتن این جوانان امریکایی و یا آنعده که پیش از این در رویدادهای دیگر در افغانستان کشته و یا زخمی شدهاند ضرورت آن را ایجاب میکند که امریکاییها به این ادعای خود بازنگری کنند که طولانی ترین جنگ شان و ملت سازی در افغانستان امنیت امریکا را تامین میکند.
هفنگتن پوست نوشتهاست که خون که در این جنگ ریخته میشود و پول که در این جنگ به مصرف میرسد ارزش بالا دارد و نباید بی پرسش باقی بماند.
نشریه این پرسش را مطرح کردهاست که جنگ در افغانستان با گذشت شانزده سال به چی ارزش چگونه مفید واقع شد؟
به نوشته نشریه، افغانستان در سال ۲۰۱۷ میلادی غرق در بحران بوده و آمار تلفات افراد ملکی در این کشور بی سابقه میباشد، سال گذشته بیشتر از ششصد و پنچاه هزار افغان مجبور به ترک خانه هایشان شدهاند و مخالفین مسلح کنترول ۴۰ درصد از قلمرو افغانستان را در دست دارند.
هفنگتن پوست مینویسد، طالبان مسلح یگانه دشمن حکومت افغانستان نبوده بلکه گروه داعش نیز حضور دارد و این ناکامی با خون هزارها افغان و امریکایی با میلیاردها دالر مالیه که از سوی امریکاییها پرداخت شدهاست، بدست آمدهاست.