تبصره هیومن رایتس واچ در مورد شکنجه زندانیان توسط جنرال رازق

گاردین

روزنامه گاردین چاپ بریتانیا در شماره اخیر خود می‎نویسد اداره رئیس جمهور دونالد ترمپ می‎خواهد در رابطه به افغانستان موقف بسیار جدی را در برابر پاکستان پیش گیرد، اما کارشناسان هشدار می‎دهند که این کار به تنهایی نمی‎تواند صلح را در افغانستان تامین کند.

یک نگاه به گذشته نشان خواهد داد که چنین یک سیاست بدون حمایت دیپلوماتیک موفق شده نمی‎تواند و فشار نظامی علیه پاکستان، این کشور را تحریک خواهد کرد که از امریکا فاصله گرفته و بیشتر به دامن چین بی‎افتد.

رونامه می‎افزاید در بین برنامه‎های که امریکا درین راستا مد نظر دارد یکی هم استفاده از طیاره‎های بی پیلوت علیه اهداف در پاکستان می‎باشد، اما دادن صلاحیت‎های جنگ افغانستان به وزارت دفاع و همزمان با آن محدود ساختن بودجه‎های شبکه‎های دیپلوماتیک در وزارت خارجه تعادل را از بین می‎ببرد و بدون هماهنگ ساختن فعالیت‎های این دو اداره نمی‎توان نتیجه دلخواه را از جنگ افغانستان بدست آورد.

فارن پالیسی

نشریه فارن پالیسی در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان آیا می‎توان در افغانستانصلح با افتخار را حاصل نمود؟ روزنامه به تصمیم افزایش تعداد سربازان امریکایی در افغانستان اشاره نموده می‎نویسد برای رسیدن به صلح باید اول جنگ وجود داشته باشد یعنی اگرجنگی نباشدتصور صلح مفهومی ندارد.

پس به نوشته نشریه اینکه امریکا می‎خواهد در اقدم اول با ارسال قوای بیشتر جنگ افغانستان را از رکود بیرون کند، ولی در نهایت صلح باید جز هر ستراتیژی جنگی باشد و در افغانستان هم صرف همینگونه یک ستراتیژی می‎تواند به نتیجه برسد.

به نوشته نشریه بدون در نظر داشت اینکه وزیر دفاع امریکا جیمز متیس می‎خواهد فشار نظامی در جبهه جنگ را بیشتر بسازدو پاکستان را هم بخاطر حمایت ازطالبان تحت فشار قرار دهد، یک موضوع دیگرهم است که نباید فراموش شود یعنی برای ایجاد دورنمای صلح افغانستان رشد اقتصادی و تقویه سیاسی حکومت این کشور ضرور می‎باشد و در نهایت این دوپدیده می‎تواند ضامن صلح و امنیت پایدار در افغانستان باشد.

هیومن رایتس واچ

نشریه هیومن رایتس واچ در شماره اخیر خود به یک موضوع دیگر مربوط به افغانستان توجه نموده و می‎نویسد جنرال قوای امریکا در افغانستان با کسی عکس گرفته‎است که به پشیبرد شکنجه متهم است.

اخیراً یک تصویر جنرال جان نیکلسن قوماندان قوای امریکا و ناتو در افغانستان با جنرال عبدالرازق قوماندان امنیه ولایت کندهار به نشر رسیده‎است. سازمان‎های حامی حقوق بشر جنرال عبدالرازق را متهم می‎سازند که بر محبوسین از اعمال ظالمانه و شکنجه‎های تحمل ناپذیراستفاده می‎کند. اما جنرال عبدالرازق این اتهامات را رد کرده‎است.

به نوشته هیومن رایتس واچ حکومت امریکا جنرال عبدالرازق را نفر خود می‎شناسد و این هم حقیقت دارد که او توانسته است از پیشرفت‎های طالبان در کندهار جلوگیری نماید. این کار شاید در کوتاه مدت قابل توجیه باشد، اما به نوشته هیومن رایتس واچ در دراز مدت حکومت‎های امریکا و افغانستان باید بدانند که حمایت از قوای امنیتی فاسد و ظالم، بی امنیتی را دامن زده و اوضاع را به نفع طالبان می‎سازد.