انیس: نظر به شرایط موجود نظام کامل پارلمانی در افغانستان قابل تطبیق نیست

روزنامه‎های چاپ امروز کابل در بیشتری مطالب و تبصره‎های خود به اظهارات دیروز سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در مورد ساختار نظام سیاسی افغانستان پرداخته‎اند.

دنیا

روزنامه دنیا در سرمقاله‎اش گفته‎است که در کنار برخی مشکلات دیگر در باره ساختار نظام سیاسی نیز اختلافات در این کشور وجود دارند.

به گفته سرمقاله نویس طرف‎های سیاسی با در نظرداشت سلیقه‎های شان درین مورد ابراز نظر می‎کنند، برخی آنان نظام ریاستی را مفید می‎دانند و شماری دیگر هم از نظام پارلمانی و فدرالی حمایت می‎کنند.

سرمقاله نویس این پرسش را نیز مطرح کرده‎است که کدام یک از نظام‎های سیاسی برای افغانستان مفید خواهد بود؟

به گفته سرمقاله نویس اگر نظام سیاسی تغییر یابد و بازهم مفید واقع نشود در آن صورت چی باید کرد؟

به نوشته سرمقاله نویس درین صورت آیا طرفداران تغییر نظام ریاستی پلان دوم دارند یا نه و آیا حالا زمان آن فرا رسیده که نظام سیاسی تغییر یابد یا خیر؟

انیس

روزنامه دولتی انیس در این باره در مطلبی نوشته‎است که معاون دوم ریاست جمهوری می‎گوید که با توجه به شرایط موجود نظام کامل پارلمانی در افغانستان قابل تطبیق نبوده بخاطری که انحصار قومی، منطقه یی وحزبی را به میان می‎آورد.

درمطلب آمده‎است که سرور دانش نظام نیمه ریاستی را در افغانستان مفید و به خیر این کشور دانسته‎است.

آرمان ملی

روزنامه آرمان ملی با اشاره به این موضوع در سرمقاله‎اش می‎گوید، به نظر می‎رسد که حکومت افغانستان از تعهدات صورت گرفته اش در مسایل داخلی شانه خالی می‎کند.

سرمقاله نویس گفته‎است که سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری دیروز در اظهارات اش نظام سیاسی پارلمانی را رد کرده و گفته‎است که بی ثباتی با آن افزایش خواهد یافت.

سرمقاله نویس نوشته‎است که در این باره در توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی از لویه جرگه صحبت شده اما تا هنوز جامه عمل نپوشیده‎است.

در سرمقاله آمده‎است که رئیس جمهور افغانستان در این مورد و در برخی مسایل دیگر به تعهدات اش عمل نکرده‎است.

سرمقاله نویس پیشنهاد کرده‎است که باید مردم بیشتر از این در انتظار گذاشته نشوند و به این موضوع از سوی حکومت بگونه لازم توجه صورت گیرد.

نسیم شفق