نماینده امریکا در سازمان ملل متحد از اداره بین المللی نظارت بر انرژی اتمی خواست که به پایگاههای نظامی ایران دسترسی پیدا کند تا مطمین شود که ایرانیهای فعالیتهای منع شده در موافقتنامه هستهای سال ۲۰۱۵ میلادی را، به طور پنهانی به پیش نمیبرند.
سفیر ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد برای اطمینان از فعالیتهای اتمی ایران در ارتباط به موافقتنامه هستهای با اینکشور از اداره بین المللی نظارت بر انرژی هستهای خواست تا به پایگاههای نظامی ایران دسترسی پیدا کند.
نیکی هیلی که دیروز پس از دیدار از اداره بین المللی نظارت بر انرژی اتمی در ویانا پایتخت اتریش در یک نشست خبری در شهر نیویارک صحبت میکرد.
او گفت:
"ما بر ادارۀ بین المللی نظارت بر انرژی اتمی سازمان ملل متحد خوب اعتماد داریم. اما آنها با کشوری موافقه کرده که سابقه کتمان و دروغگویی داشته و بهطور پنهانی برنامههای هستهای خود را به پیش میبرد."
نماینده امریکا در سازمان ملل متحد در ادامه صحبت خود گفت، آنها اداره بین المللی نظارت از انرژی اتمی را تشویق میکنند تا درین ارتباط از صلاحیتهای خود استفاده کند و همه زوایای ممکن را تعقیب نماید.
پیش از این اداره بین المللی نظارت بر انرژی اتمی در سال ۲۰۰۹ میلادی نتایجی را به نشر رسانده که گویا ایرانیها در یکی از پایگاههای نظامی خود بهطور پنهانی روی کلاهکهای جنگی کار میکنند.
ادعای که از سوی تهران رد شدهاست.
گزارش مینویسد، موافقت که بنام پلان عمل جامع مشترک "جی سی پی او ای"یاد میشود، با محدود کردن برنامه هستهای ایران در مقابل رفع تعزیرات بین المللی بر اینکشور برای جلوگیری اقدامات تهران از انکشاف سلاح هستهای طرح ریزی شدهاست.
اما نیکی هیلی نماینده امریکا در سازمان ملل متحد میگوید:
"ایران بهطور آشکارا رد میکند که اداره بین المللی نظارت بر انرژی هستهای اجازه دسترسی به پایگاه نظامی را ندارد. اما پلان عمل در این موافقتنامه بین پایگاههای نظامی و غیر نظامی فرق نگذاشتهاست. در اینجا پایگاههای زیادی شناسایی نا شده موجود اند که مورد نظارت قرار نگرفتهاند."
اداره رئیس جمهور ترمپ در اواسط بررسی موافقتنامۀ اتمی است که رئیس جمهور آن را مخوف خوانده و تهدید کرده که از آن خارج میشود.
ایالات متحده امریکا یکی از شش کشور مقتدر جهان است که موافقتنامه سال ۲۰۱۵ میلادی با ایران را امضا کردهاست.
هم زمان با این نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، ایران را به قاچاق سلاح به گروه حزب الله لبنان متهم کردهاست.
نیکی هیلی در این ارتباط از فرمانده نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد در آن جا به شدت انتقاد کرده که چرا این فعالیت را نمیبیند.
سفیر امریکا در سازمان ملل متحد گفت، اسلحه از سال ۲۰۰۶ میلادی به این سو، به گونه غیر قانونی به حزب الله سرازیر شده و قسمت اعظم آن توسط ایران قاچاق شدهاست.
در این حال تورن جنرال مایکل بیری فرمانده حافظ صلح سازمان ملل متحد اتهامات ایالات متحده و اسرائیل را در مورد این که حزب الله به گونه غیر قانون در حال جمع کردن اسلحه در لبنان است، رد کردهاست.
ایران و حزب الله هنوز در مورد این اتهامات تبصره نکردهاند.
قرار است مأموریت حفظ صلح که مشمول ۱۰۵۰۰ نیرو میشود هفته آینده تجدید شود.